Nem fogja támogatni a jelenlegi PlayStation 5 Digital Editiont a Blu-ray meghajtó?

A pletykák szerint a lecsatlakoztatható (és hivatalosan még be sem jelentett) lemezes meghajtó nem fog működni „az első generációs PlayStation 5-tel”.

 

Lassan PlayStation 5 Slimnek is nevezhetjük a már régóta pletykált új PlayStation 5 modellt, ami ha idén ősszel valóban meg is fog jelenni, akkor az alap PlayStation 5 modell után megközelítőleg három évvel jutna el a boltokba. A pletykák szerint a Sony mindössze egy változatot gyártana a konzolból. Alapból nem lenne benne Blu-ray meghajtó (tehát a PlayStation 5 Digital Edition utódja lenne), de cserébe lehet venni hozzá egy csatlakoztatható Blu-ray meghajtót, hogy aki preferálja a használt játékok kereskedelmét, továbbra is lehetősége legyen így játszani.

Egy megbízható bennfentes, Tom Henderson a Twitteren új, értelemszerűen meg nem erősíthető részleteket közölt a PlayStation 5 Slimről. Úgy látja, hogy jelentős hardveres változás nem lesz (így nem lesz benne több RAM, vagy erősebb processzor vagy GPU), továbbá a Blu-ray meghajtó (amit a konzollal együtt, illetve külön is értékesíteni fog a Sony) nem lesz kompatibilis a jelenlegi PlayStation 5 Digital Editionnel, ami kissé fogyasztóellenesnek hangzik (ezzel nem vagyunk egyedül), mert így a régebbi vásárlóknak újabb PlayStation 5-öt kellene venniük.

Henderson egy másik tweetben hozzátette, hogy szerinte a PlayStation 5 Slim gyártása az új üzleti év elején, azaz áprilisban el is fog kezdődni, és akár már szeptembertől kapható lesz. Mivel a Sony tavaly pont ekkortájt döntött úgy, hogy Amerikán kívül lényegében mindenhol megnövelte a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition árát (errefelé 50 euróval, azaz minimum 20 ezer forinttal tolta feljebb az árat), logikusnak tűnhet az akkori megjelenés, és kinézzük a cégből, hogy esze ágában sem lesz árat csökkenteni, így biztos elkérnek 550 eurót az áttervezett PS5-ért és a Blu-ray meghajtóért…

Mindez persze nem hivatalos, de mivel a Sony mostanában bakizik (a PlayStation Plus Extra/Premium listában kapásból duplázott is…), esélyes, hogy igaz az egész.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu