Ismét a Scaleboundon dolgozik a PlatinumGames?

Hat évvel az Xbox One-exkluzívként 2014-ben bejelentett játék törlése után most már olyasmit hallani, hogy a japán stúdió ismét elővette a sárkányos „nem Devil May Cry-t”.

 

A PlatinumGames törölt játéka talán az utóbbi évtized legnagyobb olyan projektje volt, amiről hivatalosan is hallottunk és működés közben is láttunk. (A Ubisoft törölt projektjei, amiről tegnap beszámoltunk, a közelébe sem érnek!) Csakhogy azóta eltelt közel egy teljes konzolgeneráció, a PlatinumGamesnek új vezérigazgatója lett Inaba Atsushi személyében, és a Microsoft is beismerten ázsiai terjeszkedést is szeretne, és ezalatt azt kell érteni, hogy a redmondiak a zsebükbe nyúlnának, hogy az Xbox Game Studios családját japán stúdióval (stúdiókkal) is bővítsék.

Inaba 2020-ban, majd tavaly is kimondta, hogy ha a PlatinumGames visszatérne a játékhoz, ha erre a redmondi cég lehetőséget adna (ugyansi a Microsoft kezében van az IP). Csakhogy Phil Spencer, az Xbox-vezér tavaly a tipikus „nincs semmi bejelenteni valónk és információnk a Scalebound kapcsán” válasszal pattintott le mindent, de lehetséges, hogy a Microsoft felismerte a lehetőséget a projektben, ugyanis még maga Kamiya Hideki (Resident Evil 2, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101) is szívesen újra nekiülne a Scaleboundnak.

Az XboxEra podcast legújabb részében Speshal_Nick, aki korábban több Xbox-projekt kapcsán megfelelő információkkal rendelkezett a hivatalos bejelentés eőtt, azt mondta, hogy a PlatinumGames ismét a Microsofttal dolgozik, ám az együttműködés még eléggé korai fázisban tart, és nem biztos az sem, hogy a Scalebound fejlesztését teljesen újrakezdi-e a japán stúdió, vagy ott folytatja, ahol 2017 januárjában abbahagyta. Úgy tűnik, hogy Spencer az utóbbi néhány hét során végül mégis felkereste a japán csapatot, mert valami akkor történhetett a kulisszák mögött.

A PlatinumGames nem dobott ki minden ötletet a Scaleboundból, ugyanis a Nintendo Switch-exkluzív játékaikban, az Astral Chainben, illetve a Bayonetta 3-ban felhasznált pár koncepciót (és mivel mind a két játék jó lett, jól is tette a stúdió).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu