Növelni fogják a Nintendo Switch gyártását, mivel a Nintendo megpróbálja lehagyni az elemzői előrejelzéseket

Egy friss Bloomberg-jelentésből kiderül, hogy a Nintendo növelni kívánja a Nintendo Switch hardver gyártását az áprilisban kezdődő pénzügyi évben. A konzol életének ezen szakaszában meglehetősen váratlan lépés (a Nintendo Switch 2017 márciusában jelent meg) azért történik, mert a Nintendo úgy véli, hogy a kereslet kielégítésével több konzolt tudna eladni, most, hogy a chiphiánynak többé-kevésbé vége.

 

Ezt a feltételezést azonban megkérdőjelezik az elemzői előrejelzések. Kenji Fukuyama, a UBS Securities részvénykutatási igazgatója például azt mondta egy nyilatkozatában:

A legutóbbi ünnepi szezonban az eladások még a javuló kínálat mellett sem voltak túl erősek. Az emberek hamarosan elkezdenek a következő generációs hardverekre spekulálni, és valószínűleg tartózkodni fognak a régi rendszer megvásárlásától. A Switch eladások lendületének lassulása elkerülhetetlen.

Történelmileg a Nintendo konzolok eladásait nagyrészt a vállalat legnagyobb first-party exkluzívjai hajtották. A Fire Emblem Engage ma jelenik meg, de nem tartozik a nagy IP-k közé. Az egyetlen biztos, 2023-ban megjelenő nehézsúlyú játék a The Legend of Zelda: Tears of Kingdom, amely május 12-i megjelenésekor mindenképpen fellendítheti a Nintendo Switch eladásait, különösen, ha a Nintendo egy speciális konzollal készül a megjelenésre, ahogy azt egy nemrég kiszivárgott információ is sugallja.

A Nintendo igazi ásza az ingujjában azonban a Metroid Prime 4 lehet. A Nintendo Switch rajongói már régóta várnak erre a játékra, amelyet eredetileg a 2017-es E3-on jelentettek be. Akkor a Nintendo úgy tervezte, hogy a fejlesztést kiszervezi a Bandai Namco Studioshoz, de a projektet 2019 elején újra kellett indítani a szokásos gondnok, a Retro Studios irányítása alatt. Sok részletet nem tudunk róla, bár a 2020 végi álláshirdetések arra utalnak, hogy a játék fokozottan az érzelmes és innovatív, a narratívát feldobó jelenetekre fog koncentrálni. Ha a Nintendo ugyanabban az évben kiadná a The Legend of Zeldát és a Metroidot is, a Switch hardvereladásai valóban felülmúlhatnák az elemzői becsléseket.

Másrészt a Nintendo Switch utódját valószínűleg 2024-es megjelenésre tervezik, mivel a japán vállalat még mindig a Switch 2023-as gyártására koncentrál.

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu