Az EU félrevezetésével vádolja a Sony-t a Microsoft

Hányszor is volt már arra példa, hogy a Microsoft azzal vádolta meg a riválisát, amit ő maga (is) el szokott követni…?

 

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója állítólag találkozott Margrethe Vestagerrel, az Európai Unió antitröszt ügyben vezető személyével a héten, hogy kifejtse aggodalmait, mert szerinte nem kellene elfogadni a Microsoft 68,7 milliárd dolláros ajánlatát az Activision Blizzard King felvásárlására. Erre a Microsoft is reagált, de nem Satya Nadella (a techcég vezérigazgatója) vagy Phil Spencer (az Xbox-vezér) tett így, hanem a tengerészgyalogságból a Microsoft kommunikációs igazgatójává átvedlett Frank X. Shaw reagált a Twitteren:

„Úgy hallottam, hogy a Sony úgy tájékoztatta az embereket Brüsszelben, hogy a Microsoft nem hajlandó felajánlani nekik a Call of Duty paritását, egyenlőségét, ha felvásároljuk az Activision Blizzard Kinget. Semmi sem áll távolabb az igazságtól. Világosan megmondtuk, hogy tízéves szerződést ajánlottunk a Sony-nak, hogy a játék időzítése, tartalma, funkciói, minősége, játszhatósága és a játék minden más aspektusa tekintetében paritást biztosítsunk számukra.

Azt is elmondtuk, hogy ezt szívesen érvényesítjük szerződéssel, szabályozási megállapodásokkal vagy más eszközökkel. A Sony a konzolpiac vezetője, és az üzleti logikának ellentmondana, ha kizárnánk a PlayStationös játékosokat a Call of Duty ökoszisztémából. A célunk az, hogy a Call of Duty-t és más játékokat (ahogyan a Minecraft esetében is tettük) minél több emberhez eljuttassuk a világon, hogy ott és úgy játszhassanak velük, ahol és ahogyan akarnak,” írta Shaw.

Ez azért olyan nagy ügy, mert ez a játékipar legnagyobb ilyen lépése lenne a játékipari konszolidáció felé (kevesebb vetélytárs, kevesebb cég…). A Reuters szerint az Európai Unió az aggodalmairól egy listát fog közölni, és nemrég azt hallottuk, hogy a redmondiak próbálták lekenyerezni az európai törvényhozókat, hogy övék lehessen a kiadó, és hogy a szabályozási folyamat felgyorsuljon.

A Microsoft nem kizárt, hogy az amerikai FTC után az Európai Bizottságtól is egy trösztellenes eljárást kap a nyakába.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu