The Last of Us: miért és hogyan változik meg Joel karaktere az 5. epizód után? [VIDEO]

MOZI HÍREK – A The Last of Us showrunnerje, Craig Mazin elárulta, hogy Joel 5. epizódbeli élményei hogyan alakítják a nézőpontját és Ellie-vel való kapcsolatát. (VIGYÁZAT, spoiler-veszély, amennyiben még nem láttad az 5. epizódot vagy nem játszottál a játékkal!)

 

 

Az HBO Max népszerű televíziós sorozata, a The Last of Us ismét magával ragadta a nézőket a legújabb epizóddal. Intenzív, érzelmes pillanatokat élhettünk át, amelyek maradandó hatást gyakoroltak a sorozat központi szereplőire. Az 5. epizódban Joel és Ellie menekülni kényszerül Kathleen frakciója elől Kansas Cityben. Hogy elkerüljék üldözőiket, a páros összefog Sammel és Henryvel, akik szintén túlélő társak. Minden igyekezetük ellenére az epizód tragédiával végződik, amely örökre megváltoztatja Joel életét. Mindez éles emlékeztetőül szolgál a poszt-apokaliptikus világban való élet kemény valóságára.

A sorozat legújabb színfalak mögötti Inside the Episode-jában Craig Mazin showrunner azt boncolgatja, hogyan hatott érzelmileg Joelre a túlélőtársakkal, Henryvel és Sam Burrell-lel való interakciója.

Mazin szerint Joel az utazásuk során megnyílt Ellie felé. Ám a Sam és Henry mellett átélt traumatikus események miatt attól tart, hogy egy nap ő és Ellie is ugyanarra a sorsra juthatnak. A Burrell fivérek halála arra kényszeríti Joelt, hogy szembesüljön a valósággal. Érzelmi kötődést alakított ki Ellie iránt, és a félelem, hogy elveszíti őt, kísérti. Mazin ezt azzal magyarázza tovább, hogy Joel 20 év után először döbben rá, hogy sebezhető. Ha elveszít valakit, akihez közel került, az megviseli, és ez megrémíti.

„Joel itt kezdi megérteni, hogy mi történik benne. Mert már 20 éve nem volt olyan valaki az életében, mint Sam, aki tönkretenné, ha elveszítené. És nem igazán tudja, hogyan történt, de most Ellie-vel ez elkezdődött. Amikor látja, hogy mi történik itt, csak arra tud gondolni, hogy >>Ez lesz ő és én.<< Ez megrémíti őt.”

A következő, „Kin” című epizódban Joel és Ellie Wyomingba utazik. Az epizód középpontjában Joel és elhidegült testvére, Tommy (Gabriel Luna alakítja) újraegyesülése áll. Ezt a találkozást a sorozat rajongói nagyon várják, mivel Joel és Tommy kapcsolata problémás, feszültséggel és nehezteléssel teli múltra tekint vissza.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu