Sherlock Holmes: The Awakened: a Frogwares jó indokkal halasztott! [VIDEO]

Az ukrán stúdió az eddig tervezett időpontot nem tudja tartani a 2007-ben megjelent játék remake-jének megjelenésével.

 

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Frogwares mennyire szívbe markoló módon mutatta be, mennyire is nehéz manapság Ukrajnában hagyományos életet élni, ugyanis az oroszok háborúja ellenük nagyon gyakran bezavar a megszokott kerékvágásba, és gyakran a kódsor ellenőrzése helyett a légitámadás szirénájára kell reagálni. És ez így van rendjén: az emberélet fontosabb, és ki tudja, hogy mikor ér véget ez a szituáció.

A Frogwares új videója jellemzi, hogy mi a szituáció, és miért kellett a Kyivben található stúdiónak elhalasztania a háború miatt érthető módon kisebb projektjüket. Erről Sergiy Oganesyan, a Frogwares kiadási vezetője beszélt: „Nagyon keményen próbáltuk tartani a tervezett megjelenési időszakot, de az október óta tartó gyakori rakétatámadások mellett a folyamatos áramkimaradások miatt szinte minden hónapban újra kellett terveznünk és át kellett ütemeznünk a kiadást. Most ott tartunk, hogy a játék tartalma elkészült, így át kell térnünk a végső minőségellenőrzésre, a polírozásra és a megjelenés előkészítésére. Azt mondani, hogy fáradtak vagyunk, hogy mindez mennyire kisiklatta a mindennapi munkánkat a tél kezdete óta, enyhe kifejezés, de mindent megteszünk, hogy továbblépjünk. Amint úgy érezzük, hogy talán egy hónapra vagyunk a megjelenéstől, be fogjuk tudni jelenteni a pontos megjelenési dátumot.”

Ne felejtsük, hogy a Frogwares nincs egyedül ezzel: ha az orosz karhatalom nem indított volna támadást, a GSC Game World már rég kiadhatta volna Xbox Seriesre és PC-re a S.T.A.L.K.E.R. 2-t, és esetleg a 4A Games is jobb helyzetben lenne az új Metro játékkal, amiről a minap írtuk, hogy akár jövőre meg is jelenhet (és régebben azt is megírtuk, hogy a háború hatással lesz a játék stílusára és hangnemére).

A Sherlock Holmes: The Awakened PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re fog megjelenni talán a nyáron (ez csak egy tipp a mi részünkről).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu