Jóval erősebb mesterséges intelligenciára számít 10 éven belül az Nvidia!

TECH HÍREK – Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója úgy látja, hogy a jelenlegi ChatGPT-hez képest milliószor  erősebb mesterséges intelligenciájú modellek állnak majd rendelkezésünkre tíz éven belül.

 

Az Nvidiáról bátran állíthatjuk, hogy a cég bízik a mesterséges intelligencia forradalmi újításaiban, aminek biztosan ára lesz (nem kizárt, hogy felvásárolják a cégek előlünk a videókártyáikat… már aki tud venni bármit is magának), ugyanis a cég termékei iránti kereslet meg fog növekedni, és így MI-gyárak létesülhetnek. Erről a témáról részletesen beszélt Huang az Nvidia negyedéves üzleti jelentése során:

„A Moore-törvény a legjobb napjaiban egy évtized alatt 100-szorosát hozta volna. Az új processzorok, rendszerek, összeköttetések, keretrendszerek és algoritmusok kifejlesztésével, valamint az adattudósokkal és a mesterséges intelligencia kutatóival való együttműködéssel új modelleken dolgozva, az egész időszak alatt milliószor gyorsabbá tettük a nagy nyelvi modellek feldolgozását. Remélem, hogy a következő tíz év során az új chipek, összeköttetések,  rendszerek, operációs rendszerek, elosztott számítási algoritmusok és mesterséges intelligencia-algoritmusok révén, valamint a fejlesztőkkel együttműködve, akik új modelleket dolgoznak ki, további egymilliószorosára fogjuk gyorsítani a mesterséges intelligenciát.

Volt idő, amikor az emberek csak fizikai termékeket gyártottak. A jövőben szinte minden vállalat „puha árukat” fog gyártani, csak történetesen intelligencia formájában. Arra számítok, hogy a világ minden táján MI-gyárakat látok majd. Lesznek olyanok, amelyek nagyok, és lesznek olyanok, amelyek hatalmasak lesznek, mások pedig kisebbek. Az én várakozásom az, hogy az elkövetkező évtizedben valóban gigantikus áttöréseket fogunk látni az MI-modellekben a következő vállalat és az MI platformok terén. Ezzel párhuzamosan azonban a hihetetlen növekedés és elfogadás miatt mindenhol látni fogjuk ezeket az MI-gyárakat,” mondta Huang, aki szemmel láthatólag tényleg minden erejével kiáll a technológia mellett.

Persze nehogy túlzásba essünk, mert ha öntudatra ébrednek, be fog következni azt, amit a Terminator-filmekben láthattunk. (Kínának már van egy Sky Net nevű megfigyelő rendszere, az Egyesült Államok NSA-jának pedig Skynet nevű programja van.)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu