Baldur’s Gate 3: kiderült, pontosan miért késik az Xbox megjelenés!

A Larian Studios szerint nincs konzol-exkluzivitási megállapodás az RPG-re, de a Baldur’s Gate 3 mégis késik az egyik konzolon.

 

 

A Baldur’s Gate 3 nem kerüli el az Xbox Series X/S-t. Tehát nincs szó arról, hogy a Sonyval konzol-exkluzivitási megállapodást kötöttek a PlayStation 5-re. Ehelyett az Xbox verzió halasztása egy fejlesztési problémából ered, ami az osztott képernyő támogatását illeti a Series S-en.

A fejlesztő Larian Studios tisztázta a Baldur’s Gate 3 konzolokon való megjelenését, miután a Sony State of Play eseményén leleplezték, hogy az RPG PS5-re készül.

„Már jó ideje fejlesztés alatt áll a Baldur’s Gate 3 Xbox verziója” – mondta a Larian Studios egy közleményben.

„Az Xbox port fejlesztése során néhány olyan technikai problémába ütköztünk, amelyek miatt nem érezzük magunkat 100%-ig magabiztosnak a bejelentést illetően, amíg nem vagyunk biztosak benne, hogy megtaláltuk a megfelelő megoldásokat – konkrétan nem tudtuk elérni, hogy a megosztott képernyős kooperáció ugyanolyan színvonalon működjön mind az Xbox Series X, mind az S sorozaton, ami a szállítás feltétele.”

A Baldur’s Gate 3 tehát nem zárta ki, hogy Xbox Series X/S-re is megjelenik. Bár ez még a levegőben lóg. Ráadásul nem ez az első eset, hogy a Series S-re panaszkodnak. A stúdiók állítólag kérték a Microsoftot, hogy ejtse az Xbox Series S megjelenési követelményét, mert az visszatartja a játékokat.

Az Xbox Series X és a Series S között elég jelentős a teljesítménybeli különbség. Az előbbi például 12 teraflopos, szemben a Series S 4 teraflopos teljesítményével. A PS5-re való fejlesztésnél nincs hasonló probléma.

Egyelőre a Baldur’s Gate 3 2023. augusztus 31-én érkezik PS5-re és PC-re – a Larian megjegyzi, hogy ez a Mac és a GeForce Now is benne van.

A fejlesztő hozzátette, hogy „bejelentjük a további platformok támogatását, ha és amikor készen állunk”. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a hírt.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu