Baldur’s Gate III: késni fog az Xbox Seriesen; a Larian megmagyarázta!

A Larian Studios nem nagyon kertelt, amikor el kellett magyarázni, hogy a Baldur’s Gate III miért jön ki később Xbox Seriesre mint a többi platformra.

 

Értelemszerűen nem a Google Stadiára gondolunk, ugyanis a Larian eredetileg az Alphabet felhő alapú platformjára is készítette a Baldur’s Gate új felvonását, de miután a Stadia ugyanúgy elbukott, ahogy egy évtizede a hasonló próbálkozásként megnevezhető, ám anyagilag messze nem ennyire eleresztett OnLive, a belga csapat ezt a portot törölte a tervei közül, így megmaradt a PlayStation 5, a PC, a Mac, illetve az Xbox Series változat.

A PC-n 2020. október 6-a óta korai hozzáférésben elérhető RPG-ről a minap hallottuk, hogy augusztus 31-én fog a PlayStation 5, PC, Mac trióra kijönni. Hol van az Xbox Series verzió? Erről a Larian kommunikációs vezetője, Molly Carroll írt a Baldur’s Gate III subredditjén. A közleményt a Gematsun olvastuk, és lefordítva közöljük a magyarázatot amögött, hogy a Microsoft konzoljai miért vannak egy kisebb lemaradásban:

„Sziasztok, köszönjük a tegnapi bejelentést követő hype-ot és lelkesedést, miszerint a Baldur’s Gate III augusztus 31-én érkezik PlayStation 5-re és PC-re! Xboxosok, láttuk a kérdéseiteket, hogy mikorra várható-e a Baldur’s Gate III. Már egy ideje tervezzük a játék Xbox verzióját, de néhány technikai problémába ütköztünk, különösen az osztott képernyős kooperatív játékkal kapcsolatban. Még mindig dolgozunk a porton, de még nem vagyunk elég magabiztosak ahhoz, hogy bejelentsük. Nem szeretünk bejelenteni semmit, amíg nem állunk készen, mert nem akarjuk, hogy az emberek reménykedjenek, amíg nem vagyunk biztosak benne, hogy meg tudjuk valósítani. Nincs olyan platform-exkluzivitás, ami megakadályozna minket abban, hogy a Baldur’s Gate III-at Xboxra is kiadjuk, ha ez technikailag lehetséges lenne. Ha és amikor további platformokat jelentünk be, akkor biztosak akarunk lenni abban, hogy minden egyes verzió megfelel a szabványainknak és elvárásainknak. Köszönjük a megértést!”

Szóval az Xbox Series X és az Xbox Series S közötti különbségek itt is bajokat okozhatnak…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu