A Game Pass másolásával igyekszik menteni a menthetőt a Meta Quest?

A mostanában nem elég erős helyzetben levő Meta előfizetéses szolgáltatásra készül.

 

Vagy pontosabban még egyre, ugyanis a Twittert már lemásolta Mark Zuckerberg, amikor a Facebookon indította útnak a havidíjas szolgáltatást, ami kb. ugyanolyan „jobb törődést” biztosít, ahogy az Elon Musk birtokolta közösségi felületen a Twitter Blue. (Mindkét témáról részletesebben beszámoltunk már.) A Meta anyagi helyzete nem rózsás, így nem csoda, hogy a Facebook-előfizetés mellett a Quest VR-headsetek körül is indulhat egy olyan szolgáltatás, ami a Microsoft Xbox Game Passának itteni megfelelője lenne.

A Twitteren egy felhasználó az Androidos Meta Quest appban talált utalásokat a Quest Pass előfizetéses szolgáltatására, egy másik pedig az iOS-es verzióban találta meg ugyanazt, így nem lehet véletlen az egész, hiszen mind a két mobilos operációs rendszeren eldugta a Meta a terveit, amiket még nem erősített meg a cég. „A [Project Apollo] segítségével havonta akár két új alkalmazást vagy játékot is kaphatsz. Jelentkezz be minden hónapban, hogy beváltsd az alkalmazásokat, és bővítsd a könyvtáradat a legizgalmasabb VR-címekkel. Váltsd be az alkalmazásokat a hónap végéig, és megtarthatod őket addig, amíg előfizetésed aktív,” írja a jellemzés.

Ez egy az egyben alkalmazható a PlayStation Plusra, vagy az Xbox Game Passra, és érthető, hogy a Meta miért tervez ilyesmit. A múlt héten ugyanis olyat mondott a cég, hogy a 2019-es megjelenése óta több mint 20 millió Quest headsetet értékesítettek, és így hallottuk azt is, hogy a Meta Quest 3 valamikor idén fog megjelenni a boltokban. Kétszer vékonyabb lesz a kettes modellnél, amit teljesítményben is messze überelni fog (minimum kétszeres teljesítmény), ám az ár is kicsivel magasabb lesz. 400 dollárt kérnek a Meta Quest 2-ért, így nem kizárt, hogy 450 dollár lesz az új modell ára, így errefelé minimum 180 ezer forintot kérnek el a headsetért.

Persze ez is olcsóbb lenne a PlayStation VR2-nél…

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu