A FromSoftware animációinak lopásával vádolnak egy Souls-klónt! [VIDEO]

Egy indie fejlesztőcsapat, az Archangel által létrehozott Bleak Faith: Forsaken nem úgy jutott a figyelem középpontjába, ahogy azt a stúdió tervezte.

 

Itt egy összehasonlítás a Bleak Faith claymore (kétélű kard) és az Elden Ring uchigatana és egyenes kard támadási animációja között. Itt további hasonlóságokat láthatunk. Köztük van egy olyan karakter, aki mintha a Malenia mozdulatai közül rendelkezik néhánnyal, egy másik pedig a Dark Souls III Abyss Watcherétől kölcsönzött párat. Ha egy játékot megihlet egy másik (pl. a Genshin Impactot a NieR: Automata), azzal nincs semmi gond, ám ez magasabb szinten van, mert itt mintha a DSAnimStudio programot használta volna az Archangel, hogy kicsit módosítva a FromSoftware animációit újrahasználja.

A Bleak Faith: Forsaken Discordján és a Steamen is reagált az Archangel Studios. Mint kiderült, néhány animációt az Epic Marketplace-ről vásároltak, és még egy felhasználót, PersiaNinját is kiemelték. Itt pedig az egy asset neve az, hogy PN Axe Animations, és ez eléggé hajaz a Bloodborne Hunter Axe fegyverének animációira… „A piacteret az általános művészet kitöltésére használtuk, és még így is meg lett szerkesztve, hogy megfeleljen a művészeti irányzat általános igényeinek. A játék teljes művészeti anyagának körülbelül 10%-a onnan származik,” írta az egyik fejlesztő, Roia.

A Discordon egy másik fejlesztő, Ubermensch42 részletesebben reagált: „Az egyetlen dolog, amit az Epic Marketplace-ről használok, azok az általános vizuális effektek, amit időpocsékolás volt elkészíteni, mivel úgyis olyan dolgokat csinálnék, amelyek gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki… Olyasmiket, amelyek annyira általánosak (mint néhány szikla), hogy nem igényeltek művészi irányítást. Beadtam egy ügyfélszolgálati kérelmet, amelyben felvetettem a közösség aggodalmait az Epic Gamesnek, és felvázoltam az animációs vádakat. Úgy döntöttünk, hogy a jóhiszeműség és az Epic Marketplace általában nagyon elégedett vásárlója jeléül megelőző módon lépünk fel. Tudatni fogjuk, hogy mit szólnak hozzá, és ennek megfelelően fogunk reagálni. És egy második pont: nem vagyunk bírák vagy járatosak abban, hogy mi megengedett és mi nem, vagy hogy kié a jogok bármelyik animációhoz. Ezért is kerestük meg őket, hogy megerősítést kapjunk arról, hogy ki készíti ezeket az animációkat.”

A Twitteren pedig felvetődött egy másik téma: a játék perk illusztrációit a mesterséges intelligencia generálta, így eléggé sablonos kinézetűek. Erre is reagált a stúdió: „Halljuk, amit mondasz. Jelenleg új ikonokon dolgozunk. Ez egyfajta figyelmetlenség volt, de egyben őszinte döntés is. Értékeljük azonban a visszajelzéseket, és még ma felbukkannak az átdolgozott perk ikonok!”

Lustaság vagy őszintetudatlanság? Még nehéz erről dönteni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu