Konami-krízis: a Silent Hill 2 remake fejlesztői is kiálltak a kiadó mellett

A Silent Hill 2 remake mögött álló fejlesztőcsapat, a Bloober Team vezérigazgatója megnyugtatta a rajongókat: a Konami jó kezekben van.

 

 

A Konami az elmúlt évek átszervezés miatt komoly válságon ment keresztül. A Bloober Team vezérigazgatója, Piotr Babieno védelmébe vette a céget annak fényében, hogy a stúdió vette át a várva várt Silent Hill 2 remake irányítását. Miközben Babieno kifejtette a Bloober Team ambiciózus céljait a jövőbeli projektekkel kapcsolatban, a játékosokat is meg akarta nyugtatni, hogy a Konami továbbra is virágzik a színfalak mögött.

Mivel az egyik legnagyobb horrorjáték-franchise-ról van szó, a Silent Hill 2 remake irányításáért felelős Bloober Team enyhén szólva is ambiciózus terveket tűzött ki maga elé.

A fejlesztőnek már van néhány meglehetősen sikeres horrorjáték a tarsolyában, mint például a Blair Witch adaptáció. Ám egy olyan nagy cím elvállalása, mint a Silent Hill 2, komoly feladat. Kemény munkát igényel, hogy megfeleljen sok rajongó elvárásainak. Piotr Babieno a DICE Summit 2023-on tartott beszédében kijelentette, hogy a Bloober Team a következő nagy stúdió neve akar lenni, ha horrorjátékokról van szó. A Silent Hill 2 remake-jének elkészítése segíthet abban, hogy ez az álom valóra váljon.

Babieno a DICE Summiton arra is szakított időt, hogy megvédje a Silent Hill 2 mögött álló fő kiadót, a Konamit. Hideo Kojima 2015-ös távozása és a problémás munkakultúráról szóló pletykák miatt a cég döcögős éveken van túl. Babieno mindenképpen kijelentette, hogy szerinte a vállalatot jelenleg irányító emberek tudják, mit csinálnak. Egy kis kérést is intézett az elégedetlenkedő Konami-rajongókhoz. Kérte, hogy adjanak időt a cégnek, hogy újra bizonyíthasson. Továbbá kijelentette, hogy bízik a jövőbeli törekvéseikben.

Ha a stúdiónak sikerül ezt a remake-et összehozni, akkor talán több Silent Hill újrakiadás is kerülhet a Bloober Team radarjára.

A beszélgetést folytatva Babieno azt állította, hogy ő is rengeteg hibát követett el a Bloober Teamnél töltött korábbi évei alatt. Úgy látja, hogy a stúdió egy új és izgalmas szakasz felé tart. Ezek az érzések talán arra is utalhatnak, hogy szerinte a kiadó is merre tart, miután némi növekedési fájdalmat élt át.

A megjegyzései alapján Babieno hihetetlenül magabiztosnak tűnik a Bloober Team és a Konami jövőjét illetően. Azonban egy ilyen nagy cím átdolgozásával a stúdiónak óvatosan kell bánnia. Egy ilyen projekt megalapozhatja, de akár meg is törheti a fejlesztőt. Nagy várakozás és várakozás áll a remake mögött. Remélhetőleg végül mindannyian jól járunk majd.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu