Steam Deck: a Valve nem akarja átverni az új vásárlóit

Korrekten áll hozzá a Valve azon tulajdonosokhoz, akik nemrég ruháztak be egy Steam Deckbe.

 

Jelenleg is tart a Steam nagy tavaszi vására. (Nemrég felsoroltuk, hogy mikor lesznek 2023-ban a leárazások, ugyansi a Valve közölte őket. Több lesz belőlük, de sok közülük műfajokra bontva.) Ennek pedig köze van a Valve hordozható PC-jéhez, ugyanis ennek árát is csökkentette Gabe Newell cége, miközben a Counter-Strike 2 körül is történnek gyanús események (ám erről ma már részletesebben beszámoltunk).

A Steam Deck 10%-kal olcsóbban vásárolható most meg, ám többen nem tudták, hogy ez bekövetkezhet, így vannak olyan felhasználók, akik épp a tavaszi vásár előtt költöttek pénzt az amúgy sikeres készülékre. Ezt a Valve is tudja, és hogy ne legyen probléma, pénzvisszatérítést kínál az érintetteknek. Erről a Redditen olvastunk, és a posztoló történetét mások is alá tudták támasztani a platformon. Beküldtek egy ügyfélszolgálati kérelmet, amire a Valve meglepően pozitív választ írt:

„A Steam nem kínál kedvezményeket az akciós időszakokon kívül történő vásárlásokra. Kivételesen azonban felajánlhatjuk, hogy az árkülönbözet összegét jóváírjuk a Steames egyenlegeden. Ezt a jóváírást nem tudjuk más fizetési módra alkalmazni. Ha szeretnél élni ezzel az ajánlattal, kérlek, erősítsd meg úgy, hogy válaszolsz erre a javaslatra.” Ehhez persze bizonyítani kell, hogy mikor vásároltuk a Steam Decket, ám a felhasználók tapasztalatai szerint a tavaszi vásárt megelőző egy hétre vonatkozik ez a kedvező ajánlat.

Ez azért tényleg olyan, amire nem sokan számítottak, de mivel a Valve ezzel a kedvező ajánlattal pozitív PR-t kap (ezért nem lehet őket elítélni!), akkor ezt bátran mondhatjuk win-win szituációnak: a Steam Deck vásárlói nem buktak egy kisebb összeget a rossz időzítéssel, mivel a kedvezményből jóval olcsóbban hozzájuthatnak pár AAA, vagy ingyen egy halom játékhoz, a Valve pedig nem nagyon veszít pénzt ezzel a húzásával, ugyanis egy hét nem olyan nagy időszak nekik, mert a Steam Decket így is, úgy is megvették volna az érintettek.

Így is lehet fogyasztóbarát módon viselkedni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu