Windows 11: egy óvatlan frissítéssel a Start menüben is reklámokat kaphatunk!

TECH HÍREK – Ha ingyenesen elérhető lenne az operációs rendszer (és nem kellene semmilyen módon sem fizetni a licenszkulcsért), megértenénk a Microsoft lépését. De nem ingyenes (itt most nem a régebbi Windows 10-es akciójukra gondolunk…).

 

A kései kapitalizmus eredményeképp a Microsoft megint teszteli a hirdetéseket a Windows 11 Start menüjében. Ezt a BleepingComputer fedezte fel egy, jelenleg még tesztelés alatt álló operációs rendszer-verzióban. Ezzel gúnyosan azt is lehetne mondani, hogy az Insider jogosultsággal rendelkező felhasználók kipróbálhatják a hirdetéseket a nagyobb körű rajt előtt. Meg is tudjuk nevezni a frissítést, aminek „köszönhetően” a Microsoft pénzt kereshet rajtunk.

A KB5023778 nem biztonsági (non-security) Windows 11 frissítésről van szó. ami az áprilisi, hivatalos patch-csel együtt érkezhet. Nem kötelező feltelepíteni, és ezzel javul a Microsoft Defender is, de a reklámok miatt érdemes távol maradni tőle. Senki sem szereti a reklámokat. Naná, hogy a redmondi cég nem így hívja őket, és inkább „értesítéseknek” nevezi őket a Start menüben. A Microsoft további termékeiről értesítő az OS-t használókat. Az reklám, akárhogy is nézzük. A Microsoft önmagát hirdeti.

A felhasználók már elkezdték megosztani a képeket a OneDrive hirdetéseiről, vagy azzal nyaggat a Microsoft, hogy tessék szépen befejezni a Microsoft-fiók regisztrációját. A OneDrive különösképpen idegesítő tud lenni, ha majdnem minden egyes programban felbukkan, hogy na, csak egy kicsit használjuk. A Windows Insider felhasználók már az Intézőben (az alap fájlkezelőben) is kaptak reklámot (van erre egy megoldásunk: Total Commander), erre a Microsoft annyit mondott, hogy az csak kísérlet volt. (Aha, tehát majd mindenkinek lenyomják a torkán.)

Miért kell trükközni azzal, hogy ne kelljen Microsoft-fiókot csinálni, ne kelljen folyton frissíteni az operációs rendszert, és más start menüt használni, mert a Microsoft szolgáltatásként, nem pedig egyszerű, offline programként kezeli a Windows-t főleg a Windows 10 óta? Elképesztő, hogy a Microsoft mit csinál monopolhelyzetével. Ezek után ne csodálkozzanak, ha a Sony ellenzi az Activision Blizzard King felvásárlását.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu