A Super Mario Bros. film hiába osztja meg a közönséget, mégis biztosra vehető a folytatás?!

MOZI HÍREK – Hogyan viszonyul a Super Mario Bros. Rotten Tomatoes-értékelése más CGI videójátékos filmekhez? Mire is utalt a post credit-jelenet…? (Figyelem, a cikk SPOILEREKET tartalmaz!)

 

 

A Super Mario Bros. film nagyon vegyes kritikákat kapott egy „Rotten” értékeléssel a Rotten Tomatoes-on, de hogyan viszonyul ez más közelmúltbeli CGI videójáték-adaptációkhoz, mint például a Sonic the Hedgehog, az Angry Birds Movie vagy a Detective Pikachu filmekhez?

Az 1993-as élőszereplős Super Mario Bros. adaptáció 29 százalékos Rotten Tomatoes-pontszámmal és 29 százalékos közönségpontszámmal rendelkezik, és az azóta eltelt évtizedekben rengeteg sikertelen videójáték-adaptáció született. Ám az olyan filmek, mint a Sonic the Hedgehog közelmúltbeli sikere és az új animációs adaptáció viccesnek tűnő trailerei után úgy tűnt, hogy ezúttal másképp alakulhatnak a dolgok. Sajnos a The Super Mario Bros. Movie megosztotta a kritikusokat – BadSector lesújtó kritikáját itt olvashatjátok -, és 53 százalékos Rotten Tomatoes-pontszámmal debütált. Íme, hogyan viszonyul a többi közelmúltbeli videojáték-adaptációhoz.

 

A többiekhez képest nagy bukás a Super Mario Bros. mozi

 

Bár a Sonic the Hedgehog (64 százalék), a Sonic the Hedgehog 2 (69 százalék) és a Detective Pikachu (68 százalék) a CGI és az élőszereplős filmek keveréke, hasonló hangvételűek és célközönségűek, mint a The Super Mario Bros. Movie, így jó összehasonlítási pontok a The Angry Birds Movie (43 százalék) és a The Angry Birds Movie 2 (73 százalék) mellett, amelyek teljes egészében 3D animációs filmek.

Összességében ezek a videojáték-adaptációk átlagosan 63 százalékot érnek el a Rotten Tomatoes-on. Így 16 ponttal előzik meg a The Super Mario Bros. Movie-t. Az Angry Birds Movie kivételével mindegyik „friss” pontszámot kapott, és magasabbra kerültek, mint a friss Mario-alkotás.

 

A videójáték-adaptációk piacán már másképp szól a nóta

 

Habár a film Rotten Tomatoes-pontszáma a kritikusok véleménye alapján alacsonyabb, mint a legtöbb más közelmúltbeli videójáték-adaptációé, de a film a közönségtől elragadó kritikákat kap. Összességében jobb Rotten Tomatoes-közönségpontszámot ért el, mint más közelmúltbeli CGI-videójáték-adaptációk. A Sonic The Hedgehog (90 százalékos közönségértékelés), a Sonic The Hedgehog 2 (92 százalékos közönségértékelés), a Pikachu nyomozó (79 százalékos közönségértékelés), az Angry Birds Movie (46 százalékos közönségértékelés) és az Angry Birds Movie 2 (79 százalékos közönségértékelés) mind alacsonyabb, átlagosan 77 százalékos, 19 ponttal alacsonyabb, mint a Super Mario Bros. Movie 96 százalékos eredménye.

Természetesen minden értékelés szubjektív, és a The Super Mario Bros. Movie közönségpontszáma minden bizonnyal csökkenhet néhány pontot a következő hetekben. Ettől függetlenül egyértelmű, hogy a kritikusok és a közönség között nagy a szakadék, amikor a filmek minőségéről van szó, különösen, ha megkülönböztetjük a legjobb kritikusi pontszámokat, amelyek átlaga 46 százalék, ami jóval alacsonyabb az egész csoport 62 százalékos kritikusi és 80 százalékos közönségátlagánál is.

 

Mi a helyzet a folytatással? (Vigyázat, SPOILER VESZÉLY!)

 

A Super Mario Bros. film post credit-jelenete rövid, de a filmben a földalatti brooklyni alagutakba visszatérve egy fehér és zöld tojás – amely valószínűleg akkor maradt hátra, amikor a Gombakirályság világát beszippantotta az emberek világába vezető cső – elkezd remegni és felpattanni. Mielőtt a képernyő elsötétül, a tojás kikel, és Yoshi hangja hallatszik, amint a nevét mondja.

A játékokban Yoshi, egy imádnivaló zöld-fehér dinoszaurusz, aki Yoshi szigetéről származik, Mario szeretett segítője, és szövetségese neki és testvérének, Luiginak.

Az, hogy Yoshi szerepel a filmben, arra utal, hogy a karakter minden bizonnyal fel fog tűnni a folytatásban. Míg a többi karakter visszatér a saját királyságába, Yoshi Brooklynba érkezése azt jelentheti, hogy ámokfutást rendez a város utcáin. Ezzel kiváltja Mario és Luigi visszatérését az emberek világába, hogy megtalálják Yoshit, és visszavigyék őt a szigetére. A Super Mario Bros. Movie 2 megalapozhatná Yoshi barátságát is Marióval és Luigival, hiszen Yoshi megbízható és hűséges barát, aki mindig segít.

Lehetséges, hogy Yoshi segít majd Mariónak és Luiginak a következő kalandjukban. Legyen szó arról, hogy újra segít nekik legyőzni Bowsert, ha az kiszabadul a ketrecéből és visszatér teljes méretben. Esetleg egy új ellenséggel száll szembe, aki a Gombakirályság és szomszédai elpusztításával fenyeget. Ezzel szemben Yoshinak szüksége lehet Mario és Luigi segítségére, hogy felszabadítsák Yoshi otthonát Bowsertől, ami a Super Mario Worldben történt. Bármi is legyen a helyzet, Yoshi bekerülése a filmbe tovább bővíti az animációs film világát, és alakítja a Mario és Luigi által már kiépített és tovább ápolt kapcsolatokat.

Forrás: Rotten Tomatoes, Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu