A Sony a Redfall rendezőjére mutogat a PlayStation 5-ös verzió törlése miatt!

A Sony igyekszik minden módon negatívan feltüntetni az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatalánál, a CMA-nál a Microsoftot.

 

Ezt azért is teszi, mert a CMA lassan kezd inkább afelé hajlani, hogy elfogadja a Microsoft 68,7 milliárd dolláros ajánlatát az Activision Blizzard King felvásárlására. Március végén a CMA közölte, hogy szerinte a felvásárlás nem ártana súlyosan a konzolos versenyben: „Most ideiglenesen arra a következtetésre jutottunk, hogy az összefonódás [a Microsoft és az Activision Blizzard King között] nem eredményezi a verseny jelentős csökkenését a konzoljáték-szolgáltatások terén, mivel a Microsoft számára a Call of Duty PlayStationtől való visszatartásának költségei meghaladnák az ilyen intézkedésből származó előnyöket.”

Erre reagált a Microsoft és a Sony is, a hatóság pedig közölte mindkét cég válaszát. A Microsoft tárt karokkal fogadta a CMA reakcióját, de a Sony megemlítette az IGN-en március 22-én publikált interjút, amit a site Harvey Smith-szel, a Redfall rendezőjével készített. Itt Smith mondhatni kiemelte, hogy azért törölték végül a játék PlayStation 5-ös verzióját, mert a Microsoft felvásárolta az Arkane Studios tulajdonosának, a Bethesdának az anyacégét, a ZeniMax Mediát.

A Sony reakciója így hangzik: „És éppen a múlt héten, két nappal a kiegészítés közzététele előtt, március 22-én az IGN új bizonyítékot tett közzé a Redfall kreatív rendezőjével, Harvey Smith-szel készített interjú formájában, amely további betekintést nyújt a Microsoft stratégiájába. A Call of Dutyhoz hasonlóan a Redfall is egy belső nézetes lövöldözős játék, amely egyjátékos és kooperatív többjátékos móddal is rendelkezik. Az IGN-nek adott interjújában Smith kifejtette, hogy a Redfallt eredetileg minden platformra, így PlayStationre is ki akarták adni, de miután a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, „hatalmas változás történt.” „Nem lesz PlayStation 5-ös verzió, most a Game Passra, Xbox [Seriesre] és a PC-re fogjuk megcsinálni.” Azt is kifejtette, hogy a ZeniMax „a játék PlayStation 5-ös változatán [is] dolgozott”, amíg a Microsoft meg nem vásárolta a ZeniMaxot. A felvásárlás után a Microsoft „aztán törölte a [PlayStation 5] portot”. Annak ellenére, hogy a stúdió már beletette a munkát a játék PlayStation-verziójának elkészítésébe, a Microsoft úgy döntött, hogy befejezi ezt a munkát, és a játékot kizárólag Xboxra valósítja meg.”

Emiatt nem csoda, ha a Sony ellenzi a Microsoft terjeszkedését…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu