Súlyos hiányossággal fog Xbox Seriesen elrajtolni a Redfall!

Ráadásul egy olyan játékról beszélünk, ami mondhatni a Microsoft egyik belsős stúdiójában készül, miután már jó ideje lezárult a Bethesda anyacégének, a ZeniMax Mediának a felvásárlása…

 

Miért emeljük ezt ki? A válasz felettébb egyszerű: egy olyan játékról beszélünk, ami elvileg az Xbox Series (vagy legalábbis a Microsoft ökosziszémájának…) egyik húzócíme kellene, hogy legyen. Nem cross-gen játékról beszélünk, így nincsen az, hogy az Arkane Austin, ami ezt megelőzőleg a 2017-es Preyen dolgozott, egészen egyszerűen le volt közve teljesítménybelileg a lassan tíz éves hardver limitációi miatt…

Miről is beszélünk? Térjünk rá a lényegre. A Redfall hivatalos Twitterén olvashatjuk, hogy a Redfall az Xbox Series konzolokon csak a képminőséget előnyben részesítő Quality móddal fog megjelenni. Ez azt jelenti, hogy Xbox Series X-en 4K felbontás mellett 30 FPS frame rate-et, Xbox Series S-en pedig 1440p felbontás mllett másodpercenként harminc képkockát kapunk. Tehát kizárólag 30 FPS-sel lehet majd alig három hét múlva játszani konzolon a Redfallt, ugyanis abban a megjelenéskor nem lesz ott a 60 FPS-t biztosító, teljesítményre kihegyezett Performance mód, mivel ez egy későbbi, még meg sem határozott időpontban jön egy frissítéssel.

Ezzel az a baj, hogy 2020 vége óta már ipari standarddá vált, hogy ha egy játék PlayStation 5-re és Xbox Seriesre készült (natív port, nem pedig a PlayStation 4-es vagy Xbox One-os port visszamenőleges támogatására gondolunk), akkor abban mindig van lehetőség a képminőséget vagy a teljesítményt preferáló grafikus módot választani. Ez kimarad a Redfallból a megjelenéskor. Az Arkane Austin még azt sem mondhatja, hogy a PlayStation 5 miatt, mert annak portját már régebben töröltette a Microsoft. Csak nem minőségbeli vagy utómunkálatokkal kapcsolatos hiányosságok állnak fenn? A Digital Foundry-tól John Linneman a Twitteren kiemelte, hogy a 30 FPS nem biztos, hogy stabil, kifinomult élményt biztosít majd, ugyanis az Arkane-nek folyton problémája volt ezen a frame rate-en a képkockák időzítésével (tehát a frame pacing felettébb gyenge volt).

A Redfall május 2-án érkezik Xbox Seriesre, PC-re és Xbox Game Passra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu