Leonardo DiCaprio új filmje egy fontos dologban legyőzte az Elfújta a szélt!

MOZI HÍREK – Leonardo DiCaprio A virághold gyilkosai című filmje Cannes-i premierjére készül, a bejelentett játékidő alapján az 1939-es Elfújta a szél óta az egyik leghosszabb film a történelemben.

 

A David Grann azonos című könyve alapján készülő westernkrimi az 1920-as években az Osage törzs több tagjának meggyilkolása mögött álló rejtélyt vetíti előre, ami véletlenül éppen akkor történik, amikor a törzsi földjükön olajat fedeznek fel. A főszerepet alakító DiCpario mellett Martin Scorsese irányítja a filmet rendezőként.

A virághold gyilkosai (Killers of the Flower Moon) forgatási idejét néhány beszámoló alapján hozták nyilvánosságra. Bár a pontos játékidőt még nem erősítették meg, a The Movie Database 3 óra 54 percben tüntette fel a film mozis játékidejét. A Cannes-i Filmfesztivál rendezőjét, Thierry Fremaux-t azonban a Variety-nek adott interjújában a film futamidejéről kérdezték. Bár nem volt biztos a film végleges vágását illetően, azt állította, hogy öt perccel hosszabb, mint a Once Upon a Time in America (ha a bővített vágás, akkor 4 óra 11 perc). Ha ez így van, akkor a film bővített vágása akár 4 óra 16 perces is lehet. A Screen Rant megkereste az Apple-t megerősítésért, de a cikk megjelenéséig nem kapott választ.

A szünetet és a nyitányt is figyelembe véve az Elfújta a szél körülbelül 3 óra 58 percig tart, ami mindössze négy perccel hosszabb, mint Scorsese filmjének bejelentett játékideje. Ezzel szemben Fremaux nem határozza meg, hogy a Volt egyszer egy Amerika melyik változatához hasonlítja, mivel három különböző vágás is készült. A bővített vágás több mint négy órát üt, míg az amerikai változat mindössze 2 óra 19 perc volt. Az európai kiadás jóval hosszabb volt, 3 óra 49 perc, amiben Fremaux becslése egybevágna a The Movie Database által megadott hosszal.

Bár a három óránál hosszabb filmek nem szokatlanok a mainstreamben, mint például az Avatar-filmek és a Bosszúállók: Endgame, a közel négyórás hossz ritkaságnak számít. Mégis, A virághold gyilkosai a történelem egyik leghosszabb hollywoodi filmjévé válhat, olyan filmekhez csatlakozva, mint az Arábiai Lawrence (3 óra 42 perc), a Ben-Hur (3 óra 32 perc) vagy az 1996-os Hamlet (4 óra 2 perc). A 21. század egyik leghosszabb filmje is ez lett.

A futamidő egyben rekordot is jelent Scorsese és DiCaprio számára, akik rendszeresen dolgoztak hosszú filmeken. Scorsese leghosszabb filmjei közé tartozik Az ír (3 óra 29 perc) és A Wall Street farkasa (3 óra), amelyben gyakori munkatársa, DiCaprio is szerepelt. DiCaprio karrierje leghosszabb filmje a Titanic (3 óra 14 perc) volt, és számos közel háromórás filmben szerepelt, például a Django Unchainedben (2 óra 45 perc). Most A virághold gyilkosai megdönti ezt a rekordot rendezői és színészi téren is. Mivel már most is Oscar-zaj van körülötte, hosszadalmassága befolyásolhatja ezeket a reakciókat, de még így is a következő díjátadó szezon egyik legversenyképesebb filmje lehet.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu