Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case: Angliába utazik a nyomozó

A cross-gen játék mögött pedig egy komolyabb díjat is elnyert stúdió mögött áll, olvasható a kiadó közleményében.

 

A Microids korábban már foglalkozott Poirot-val (például 2016-ban a The ABC Murdersből készült játékadaptáció, amit 2021-ben a The First Case követett), így a francia kiadó számára egyáltalán nem idegen az IP (ezt en bloc a frankofón IP-kről is el lehet mondani: lényegében mindennel foglalkoztak már, ami francia nyelvterületről származik!). A BAFTA-díjas stúdió, a Blazing Griffin dolgozik a játékon, amiben a híres detektív, Hercule Poirot Londonba utazik, hogy egy látszólag egyszerű feladatot teljesítsen: egy festményt kell leszállítania egy kiállításra, de ezt sajnos ellopják a megnyitó alatt.

Eddig Poirot egyedül bukkant fel, de most a könyvekből ismerhető Hastings is felbukkan, hogy együtt oldják meg a rejtélyt. Tapasztaljuk meg az új helyszínt, kalandot és partnert Hercule Poirot ifjúkori, izgalmas következő fejezetében. Poirot a londoni Lloyd’s-szal összefogva egy értékes Mária Magdolnát ábrázoló festmény szállítását, védelmét és eladását biztosítja a történet szerint. Ez a festmény egy új kiállítás központi darabja lesz egy londoni múzeumban, amely más, Brüsszelből kölcsönzött egyházi műalkotásokat is tartalmaz. Lloyd’s of London alkalmazottjaként Hastings segít a műtárgyak biztosításának és a festmény eladásának lebonyolításában. A múzeumba érkezve találkozunk a festmény új tulajdonosával, Mortimer Ailsworth-tel és a múzeum kurátorával, Evelyn Warbeckkel. Az eszközeinkkel vizsgáld meg a biztonságot, és védjük meg a festményt az esetleges veszélyektől. Egy héttel később egy előnézeti gála van megtartva, ott az összes főszereplővel, ám a festményt mindenki orra elől ellopják…

Folytassuk az utazást a díjnyertes saga második epizódjával, amely Londonban játszódik. Fedezzük fel a város ikonikus helyszíneit és éljük át a nyomozói szerep izgalmát. Hallgassuk ki a gyanúsítottakat, gyűjtsük össze a bizonyítékokat, és merüljünk el egy dedikált, eredeti történetben, teljes mértékben angol, francia és német szinkronnal ellátott karakterekkel. Ehhez az Agatha Christie eredeti anyagához hű forgatókönyv társul. Rakjuk össze a nyomokat a megfelelő új rendszernek köszönhetően egy erős narratívával, amely a végsőkig leköt.

A környezet- és tárgyvizsgálat során vizsgáljuk át a környezeteket nyomok után kutatva. Figyelmesen keressük a bizonyítékokat, és belső nézetben szaglásszunk utánuk még jobban. Gyűjtsük össze a tárgyakat egy leltárban, ahonnan előrébb lehet gördíteni a nyomozást. Nyissuk ki a ládákat a megfelelő kombináció megtalálásával. A kamera mozgatása, és a többi érdekes pont felfedezése sem marad ki. De a lélektérkép és az idővonal sem marad ki. A nyomok és bizonyítékok felbukkanak ra továbbfejlesztett térképen, és mostantól nagyobb figyelmet igényelnek, hogy megtaláljuk a helyes kapcsolatot az összes bizonyíték között. Egy új funkció, az idővonal segít Poirot-nak abban, hogy jobban átlássa az események láncolatát.

Az Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case nyáron érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu