Titokzatos Xbox játék-folytatás fejlesztése szivárgott ki, de van rossz hír is!

Az Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatos jogi dokumentumokból kiderül, hogy a titokzatos Xbox folytatás fejlesztése tíz évig is eltarthat…

 

 

Mivel az Xbox a közeljövőben Games Showcase-t és Starfield Directet tart, találgatások vannak arról, hogy min dolgozhat a vállalat. A jogi dokumentumokban utalt titokzatos játék-folytatás kifejlesztése 10 évig is eltarthat.

A videójátékok fejlesztése a játékgyártás kezdete óta évekig tartott, és ez a tendencia csak tovább erősödött, ahogy a triple-A címek elkészítésének követelményei nőttek.

Mivel az Xbox az Activision Blizzard-üzlethez hasonló felvásárlásokkal igyekszik még több játékost magához vonzani, egyre több olyan megnyilatkozás látott napvilágot, amely szerint a vállalat időt szán egy-egy cím fejlesztésére. Ez akár tíz évet is igénybe vehet.

Az Activision Blizzard lassan a világ különböző országai által elfogadott Xbox-féle felvásárlásának egyik részlete szerint a Microsoft egyik vezetője azt mondta, hogy van egy „készülő cím” egy szerkesztett franchise-ból, amelynek „akár egy évtizedig is eltarthat a fejlesztése”. Az Xbox jogi beadványainak ebből a részéből egyébként többek között az is kikerült, hogy a Halo Infinite mennyi ideig volt készülőben. Továbbá, hogy mennyibe került a 343 FPS fejlesztése. Illetve, hogy melyik Microsoft-vezetőre hivatkozott a mondatban. Mivel az említett franchise-t továbbra is homály fedi, lehet, hogy egy sor már bejelentett címről van szó. Ilyen lehet például a Fable, a Perfect Dark vagy a Bethesda-féle The Elder Scrolls 6. Ám ugyanilyen könnyen lehet, hogy egy még be nem jelentett projektről van szó.

Mivel a Bethesdának négy évébe került a Fallout 3, hét évébe a Fallout 4, és hat évébe a Skyrim fejlesztése, a The Elder Scrolls 6 könnyű versenyzője lehet a jogi beadványban utalt tíz éves fejlesztésnek, de nem ez az egyetlen lehetőség.

Minden Xbox-bemutató kiemeli azokat a jövőbeli tartalmakat, amelyekre a platform rajongói a közeljövőben számíthatnak. Ezek gyakran az első napi Game Pass- és DLC-felfedezésekkel együtt érkeznek. A vállalat jogi információinak ez a darabja az Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatban került elő. Ez azt jelentheti, hogy a júniusi Xbox Games Showcase legalább egy tripla-A világpremiert tartogat. Feltéve, ha a tíz éves fejlesztési ciklusú játékot még nem is mutatták be.

Egyelőre nem világos, hogy az Xbox jogi papírjai pontosan milyen franchise-ra utalnak. A rajongók találgatásait csak az segíti szűkíteni, hogy a Halo Infinite-hoz hasonló triple-A fejlesztéssel kapcsolatos. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy melyik címről lehet szó.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu