Russell Crowe döbbenetes véleményt mondott az öt Oscar-díjjal jutalmazott Gladiátorról! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Gladiátor sztárja, Russell Crowe őszintén emlékszik vissza kezdeti bizonytalankodásaira az Oscar-díjas szereppel kapcsolatban. Az eredeti forgatókönyvet nemes egyszerűséggel „abszolút szemétnek” nevezte.

 

 

Russell Crowe őszintén beszélt kezdeti bizonytalankodásáról Ridley Scott Gladiátor című filmjében játszott szerepével kapcsolatban. A Gladiátort, amely összesen öt Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Maximus Decimus Meridius római hadvezérből lett gladiátort alakító Crowe-ért, széles körben Crowe egyik legjobb filmjeként tartják számon. Nagyban hozzájárult ahhoz is, hogy Hollywoodban újra felébredt az érdeklődés a történelmi eposzok iránt. A siker ellenére a film eredeti forgatása során problémák merültek fel. Ezek a befejezetlen forgatókönyvből adódtak. Úgy tűnik, azt még a forgatás alatt is többször át kellett írni.

Crowe most a Vanity Fairnek beszélt a kulisszák mögött zajló balhéról, és a film jól ismert problémáival kapcsolatos aggályairól.

A Gladiátor sztárja „szemétnek” nevezte az eredeti forgatókönyvet. Bevallotta, hogy néha úgy érezte, a legjobb megoldás az lenne, ha „repülőre szállna”, és teljesen lemondana a forgatásról. A Scott-tal folytatott beszélgetései azonban meggyőzték arról, hogy továbbra is elkötelezett maradjon a szerep mellett. Olvasd el a megjegyzéseit az alábbiakban:

„A lényeg, amit csináltunk, egy nagyszerű koncepció volt, de a forgatókönyv szemét volt, abszolút szemét. Mindenféle furcsa szekvenciák voltak benne. Az egyik a szekerekről szólt, és arról, hogy a híres gladiátorok – és ez mind igaz – bizonyos típusú szekereket használtak, és hogy a híres gladiátoroknak olívaolajjal kapcsolatos reklámszerződéseik voltak, meg ilyenek, és ez mind igaz, de a mai közönségnek nem igazán jön majd be, azt fogják kérdezni: >>Mi a f*sz ez az egész?<< [kuncog]”

„Az energia, amit csináltunk, gyakran megtört. Néhányszor azt gondoltam, hogy talán az lenne a legjobb, ha felszállnék egy repülőre és lelépnék onnan. A Ridley-vel folytatott folyamatos beszélgetéseim adtak hitet, egy alkalommal azt mondta nekem: >>Haver, nem mondunk semmit a kamerába, amiben nem hiszel 100 százalékig.<< Szóval, amikor elkezdtük a filmet, 21 oldalnyi forgatókönyvben állapodtunk meg. Egy forgatókönyv általában 103-110 oldal vagy valami ilyesmi, szóval hosszú út állt előttünk, és alapvetően a film első részében elhasználtuk ezeket az oldalakat. [Nevet] Szóval, mire eljutottunk a második forgatási helyszínre, ami Marokkó volt, már úgymond utolértük magunkat.”

Az eredeti film óta eltelt több mint 20 év után most már hivatalosan is elkezdődött a Gladiátor 2. forgatása.

A folytatásban, amelyben Scott visszatér a rendezői székbe, Paul Mescal alakításában Lucius Verus, a római császárnő, Lucilla immár felnőtt fia lesz a főszereplő. A kétszeres Oscar-díjas Denzel Washingtont is megerősítették egy meg nem nevezett szerepben. A Batmanből ismert Barry Keoghan pedig a pletykák szerint Geta római császárt alakítja majd. Egyes pletykák szerint Chris Hemsworth is szerepet kapott a filmben.

A Gladiátor 2. a tervek szerint 2024 novemberében kerül a mozikba.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu