A Tekken atyja is a PlayStation 5 SSD-jét magasztalja

A Tekken atyja is a PlayStation 5 SSD-jét magasztalja

 

Harada Katsuhiro is pozitív szavakkal látta el a PlayStation 5-ben található SSD-t.

A PlayStation 5 megjelenése előtt is gyakran hallottuk a fejlesztőket dicsérni a konzol gyors tárhelyét (is), de a PS5 már két és fél éve, hogy megjelent, úgyhogy kissé szokatlan, sőt, már-már bizarr azt látni, hogy Harada a Play magazinnak adott interjújában (kisebb időhurokba szorulva talán?) örül a Sony tárhelyes megoldásának. (Azért itt egy elismerő gratuláció jár Mark Cerny-nek, elvégre ő volt a PlayStation 5 „belső építésze”!)

„Van néhány célunk, amit el akarunk érni, de az egyik legfontosabb, hogy úgy érezzük: „Örülök, hogy megvettem ezt az újgenerációs hardvert, mert ez a Tekken annyira király és annyira vadonatúj”. Ha sok pénzed van, ha gazdag vagy például, és tudsz venni egy csúcskategóriás PC-t, akkor olyan szép grafikát tudsz csinálni, amilyet csak akarsz. De egy szabványos konzol, amihez bárki hozzáférhet elfogadható áron, mondhatni, hogy elérje a jelenlegi grafikai színvonalat, az tényleg egy igazi evolúció. A PlayStation 5 SSD-je valószínűleg még a legnagyobb dolog, ami a játékban a játékosok játékélményét fejleszti. Persze ez még az Xbox Series S és X esetében is így kell, hogy legyen, amelyek szintén SSD-vel vannak felszerelve. Lassabbak, mint a PlayStation 5 SSD-je, de a legtöbb játékban a töltési időkben minimális a különbség,” mondta Harada, aki itt értelemszerűen a Tekken 8-ra utalt.

Az SSD használata azt is jelenti, hogy a Tekken 8-ban pillanatok alatt újra meccselhetünk az ellenfelünkkel, aki talán csak egy hajszállal tudott minket az előző menetben a padlóra küldeni bennünket. Nem esett viszont szó a PC-s verzióról, ahol a Bandai Namcón, a kiadón múlik, hogy a Microsoft DirectStorage API-ját használják-e (jelenleg EGYETLEN játék, a már megszűnt Luminous Productions Forspokenje alkalmazza…). A Diablo IV bétájában is voltak már erre utaló jelek, de az Activision Blizzard erről nem beszélt. (A PC-s verziót mindenesetre biztosan le fogja húzni a Denuvo, ahogy a Tekken 7-et is tette.)

Az Unreal Engine 5-öt használó Tekken 8 nem rendelkezik megjelenési dátummal, de az erősődő marketing miatt talán idén már kijön PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu