Kényelmünk érdekében is közös akciót hirdetett a Samsung és a Google!

TECH HÍREK – Nincs annál rosszabb, amikor a fontos üzeneteket nem vesszük észre, mert azok nem bukkannak fel (azaz nem a figyelmetlenségünk miatt hagyjuk ki azokat).

 

A nyilt forráskód miatt a mobiltelefont gyártó cégek valamelyest testre tudják szabni az Android operációs rendszerét, amit a rivális Apple iOS-éről nem lehet elmondani. Néha az eredmény jó (a Samsungtól a One UI is talán ebbe a kategóriába tartozik), és ez még jobb is lehet, ugyanis a Samsung és a Google bejelentett egy együttműködési megállapodást, hogy biztosítsák azt, hogy a háttérben az applikációk nem állnak le a háttérben, ha azok nincsenek használatban.

Így az Android 14 és a One UI 6.0 és ezek újabb verziói már nem lesznek olyan agresszívak, amikor a háttérben futó, de inaktív applikációk bezárásáról lesz szó. Gyakori tud lenni, amikor a gyártók által használt skinek és rendszerszintű viselkedés során a háttérben futó appokat nem egyszerűséggel kinyírják a memória és az adathasználat csökkentése érdekében. Ez az üzenetküldő programok (Telegram, Discord, Messenger..) esetében tud idegesítő lenni, így lemaradhatunk a fontos üzenetektől a túlzottan zárásra hajlamos operációs rendszer miatt.

a Samsung és a Google közös közleménye így hangzik: „Az Android platform megerősítése érdekében a Google-vel való együttműködésünk eredményeként egységes irányelv született, amelytől azt várjuk, hogy következetesebb és megbízhatóbb felhasználói élményt nyújt a Galaxy-felhasználók számára. A One UI 6.0 óta az Android 14-et megcélzó alkalmazások előtérbe helyezett szolgáltatásai garantáltan rendeltetésszerűen működnek, amennyiben az Android új előtérbe helyezett szolgáltatás API-irányelvei szerint fejlesztik őket.”

A két cég közös munkája pedig kényelmi, ugyanis emiatt nem kell minden egyes alkalommal újraindítani a bezárt programokat, amivel időt, energiát spórolva lazábban lehet használni az Androidot vagy a One UI-t, és nem kell azon bosszankodni, hogy a háttérben már megint bezárta a programot, holott mi nem szerettük volna ezt. Hamarabb is megléphették volna.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu