Jenna Ortega került volna a sztrájkoló hollywoodi írók célkeresztjébe?!

MOZI HÍREK – Jenna Ortega lett a gúnyos üzenetek céltáblája a sztrájkoló Writers Guild of America tagjai körében, amiért azt állította, hogy átírta a Netflix-sikersorozat Wednesday szövegét.

 

 

Az Amerikai Írószövetség (WGA) sztrájkja továbbra s kitart. Úgy tűnik, hogy a Wednesday sztárja, Jenna Ortega került legutóbb a tiltakozók gúnyos megjegyzéseinek kereszttüzébe. A színésznő ugyanis azt állította, „feljavította” anno a Netflix sikersorozatának forgatókönyvét. A sztrájkban részt vevők közül néhány most azzal viccelnek, hogy ha Ortega belenyúlt a forgatókönyvbe, neki is illene kiállni a „többi író” mellett…

A Wednesday már az első héten nézettségi rekordokat döntött a streaming platformon, és 411 millió órányi nézettséget ért el.

A rajongók ünnepelték, amikor a népszerű sorozatot megújították a második évaddal. Hiszen többet láthatják majd Ortega remek alakítását Wednesday Addams szerepében, amiért rengeteg dicséretet kapott. Azonban a közelmúltban adott interjúkban Ortega megjegyezte, hogy megváltoztatott néhány szöveget a sorozatban, amit most ellene használnak fel.

Hogy Ortega „rossz viselkedését” piszkálja a forgatáson, a BoJack Horseman írója, Nick Adams a múlt héten posztolt egy tweetet, amiben gúnyolódott Ortegán, és arra kérte, hogy „térjen vissza New Yorkból a délutáni műszakjára a sztrájkvonalban”. Az utalás az írók sztrájkjára vonatkozott, ami több mint egy hónapig is eltarthat. A dolgok gyorsan eszkalálódtak, amikor Brandon Cohent, a House Party íróját kiszúrták a sztrájkban, kezében egy táblával, amin ez állt: „Írók nélkül Jenna Ortegának nem lesz mit feljavítania!”

Hogy kontextusba helyezzük a megjegyzéseket: Ortega márciusban megjelent a egy podcastban, és beszélt a Wednesday-jel kapcsolatos küzdelmeiről. Bevallotta, hogy forgatás közben kérte, hogy változtassák meg a szövegét, mert annak „egyáltalán nem volt értelme” a karaktere vonatkozásában. Az írók megjegyzései után a Netflix sorozatának számos rajongója lépett Ortega védelmére.

Neki tulajdonítják, hogy életre keltette a sorozat néhány népszerűbb pillanatát, köztük a hamar virálissá vált táncjelenetet az iskolában.

A WGA tagjai sztrájkolnak, miután sikertelenül zárultak a tárgyalások a Film- és Televíziós Producerek Szövetségével. A hollywoodi műsorok és filmek írásával foglalkozó mintegy 11 500 ember május 2. óta nem ment be dolgozni. A követeléseik között szerepel többek között a streaming kompenzáció és a juttatási csomagok. A sztrájk máris hatással van a nagy projektekre. Köztük például a Marvel Studios Penge rebootjára, amelynek a gyártását le kellett állítani.

Forrás: Twitter (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu