Egy Marvel Moziverzum produkciót teljesen leállítottak az írósztrájk miatt!

MOZI HÍREK – A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja komoly hatással van a filmiparra. A Marvel Studios egyik legvártabb filmje, a Penge is áldozatul esett a munkabeszüntetésnek: a produkciót határozatlan időre leállították.

 

A Penge egy vámpírvadászról szóló akciófilm, amely a Marvel Moziverzum része. A főszerepet Mahershala Ali játssza, aki már kétszer is Oscar-díjat nyert. A film rendezője Yann Demange, a forgatókönyvet pedig Nic Pizzolatto írta.

A film forgatása júniusban kezdődött volna el Atlantában, de a héten kirobbant írói sztrájk miatt ezt elhalasztották. A The Hollywood Reporter szerint a sztrájk véget éréséig nem folytatódik a munka. Ez azt jelenti, hogy a film bemutatója is csúszhat, amelyet 2024. szeptember 6-án terveztek az Egyesült Államokban.

Az írói sztrájkot az alacsony fizetések és a rossz munkakörülmények miatt hirdették meg a WGA (Writers Guild of America) tagjai. A sztrájk hatására több tévéműsor és sorozat is lelassult vagy leállt, például A Hatalom Gyűrűi második évada vagy a Wonder Man című Marvel-sorozat.

A Penge nem az egyetlen Marvel-film, amelyet érint a sztrájk: a Deadpool 3 és a Thunderbolts is később kezdhetnek forgatni, mint eredetileg tervezték. Az Amerika Kapitány 4. és az Agatha: Coven of Chaos című sorozatok viszont már gyártás alatt állnak.

A Penge egyébként sem volt zökkenőmentes projekt: korábban rendező- és forgatókönyvíró-váltásokon esett át, és többször változott a premierdátuma is. Reméljük, hogy az írói sztrájk hamarosan véget ér, és a film elkészülhet.

Forrás: Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu