Control: a Remedy egyik fejlesztője még szebbé tette a játékot! [VIDEO]

Szokatlan helyzet: rajongói modnak is lehetne nevezni, holott nem az, mivel a finn stúdió egyik fejlesztője hozta össze az egészet!

 

Hiába jelent meg lassan négy éve a Control, még ma is tetszetős, pláne, ha sugárkövetésre (ray tracing) képes konfigunk van. Rombolható bútorzat, erős kontraszt a sötétebb és világosabb részek között, de a textúrák hajlamosak későn felbukkanni, és ha a Windowsban bekapcsoljuk az automatikus HDR-t, és feketének szánt helyszínek sötétszürkévé nálnak, és nem tűnik minden olyan részletesnek. Ezt igyekszik Filippo Tarpini, egy senior Unreal Engine-es fejlesztő (aki amúgy a Remedy-nél dolgozik!) orvosolni.

Közel fél évvel a Control megjelenése után a szabadidejében elkezdett a játékkal foglalkozni. Először megvalósította, hogy a felbontások és képarányok mind elérhetőek legyenek, most pedig azt belepakolta egy HDR ultraszéles DLSS ray tracing patchbe, ami jelentősen feltuningolja a játék látványvilágát. Erről készített a Digital Foundry egy videót, amit lent beágyaztunk. A natív HDR-implementáció jóvoltából a fényesebb helyszínek kevésbé tűnnek elmosottnak, a sötétebb területek pedig valóban azok, és mivel a nagyobb kontrasztú színek kevésbé lesznek feltűnőek, az élmény is javult.

Tarpini patchében a pixelenkénti sugárkövetés sugarainak száma meg lett növelve, és a volumetrikus hatások felbontása is nőtt, a textúrák streamelésének erősítése miatt távolabbról is láthatóak a dolgok, kevésbé töltődik be valami az orrunk előtt, és ha bekapcsolt DLSS-sel játszunk, a filmes szemcsés hatás ki lett javítva. A kezelőfelület szaturációja opcióként ott van, és DLAA-támogatás is van, ami a The Elder Scrolls Online-ban bukkant fel először (ez az Nvidia gépi tanulású anti-aliasingja). A DLAA szebb, nem ront a teljesítményen, de a HDR 30-40%-ot igen, így csak az erősebb gépeknek javasolt.

Tarpini patche jelenleg az 1.4-es verziónál tart az április végén közzétett frissítés miatt. Ha mindent maxra rakunk, a Digital Foundry szerint egyes pocsolyák ábrázolásában megszűnik a sugárkövetéses tükröződés ábrázolása, szóval még lesz mit javítani az amúgy teljesen szerelemprojektnek nevezhető frissítésben.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu