Steam: több bétatesztelőt szeretne a Valve

Ezért sokkal könnyebben kipróbálhatjuk a Steam új funkcióit, mielőtt azok mindenki számára elérhetővé válnának.

 

A Valve ezt egy rövid közleménnyel erősítette meg a Steamen: „Helló! Pár hete kiadtunk egy jelentős frissítést a Steam béta kliensének új funkciókkal, köztük egy frissített játékbeli felületet egy új játékjegyzetes funkciót és frissítettük az értesítéseket is. Visszajelzéseket gyűjtöttünk és frissítéseket végeztünk, és ahogy közeledünk a nyilvános rajthoz, jól jönne még több tesztelés és lefedettség tőletek, hogy biztosak lehessünk benne, hogy semmit sem hagytunk figyelmen kívül. Bevezetünk egy egykattintásos opt-in-t, hogy megkönnyítsük számotokra az összes új funkció kipróbálását és a visszajelzéseket. Amint a funkciókat mindenki megkapja a Steamen, a kliensed frissül a legújabb elérhető nyilvános verzióra (ezzel automatikusan megszűnik a bétában való részvételed),” írta a Valve.

Ha fel van telepítve a Steam, akkor klikkeljünk, hogy beléphessünk a bétába. A jegyzetes funkció az összes Steam kliensünkön egybe lesz hangolva, így mindenhol látni fogjuk, amit korábban leírtunk. Egy új eszköztár, illetve egy játékáttekintő funkció is van a kliensben. A legfontosabb mégis az új, átlátszó felület a játékban, és a képernyőnkön hagyhatunk ablakokat, hogy a játék közben is ott maradjanak. Ezek átlátszóságát testre lehet szabni. Így nézhetünk egy filmet játék közben, vagy egy végigjátszás vázlatát olvashatjuk. A hardveres gyorsítás Macen és Linuxon is elérhető a béta kliensben.

Helyesírás-ellenőrzési funkció (ki-be kapcsolható), felhőbe syncelhető játékjegyzetek, a keresési funkció (a jó öreg CTRL+F megfelelője) a böngészőben, soundtrack kezelési opciók, jobb kontrollerkonfiguráció, és rengeteg bugfix mellett sok vizuális javítás is történrt a bétatesztelők visszajelzései alapján. A kereső sáv is kellemesebbnek hat, úgyhogy a Valve igyekszik erősebb frissítést adni a lassan két évtizede létező kliensének, amit az év végéig lehet Windows 7-en használni (a Google Chrome-alapú böngészője miatt).

A Steam tehát hamarosan mindenkinek alaposan meg fog újulni, de ez csak nekünk lesz kényelmes. Remélhetőleg nem lesz nagyobb rendszerigénye emiatt.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu