Xboxos funkciók is eljuthatnak a Windowsba a handheld PC-k miatt!

A már befutott Steam Deck és a hamarosan megjelenő (de nem teljesen pozitív visszajelzéseket kapó) Asus ROG Ally jóvoltából a Microsoft több konzolos funkciója is átnyergelhet a Windows operációs rendszerbe.

 

Az Asus ROG Ally nem Linuxra alapozott oprendszerrel bír (a Steam Deck igen), továbbá modernebb komponensekből állt össze, és kijelzője is nagyobb felbontású és képfrissítési arányú. A Microsoft ezt meglovagolhatja, ugyanis az Asus handheld PC-jének megjelenését ünneplő közvetítésben egy xboxos vezető, Roanne Sones beszélt arról, hogy a konzolokon látott néhány videojátékos funkció átjöhet a Windows 11-re. Az Xbox zárt infrastrukrúrájában van pár funkció, ami például az Asus kütyüjén is hasznos lehetne, de ehhez az kell, hogy a Microsoft „házon belül” átvigye őket.

Sones megerősítette, hogy a handheld PC-k megváltoztatták, hogy miképp gondolkodik a Microsoft a Windowsos élményekről. Nem részletezte a változásokat, vagy azt, hogy a Windows 11 jövője miképp alakulhat, de példaként felhozott valamit, ami PC-n nincs ott, de a redmondi cég konzoljain igen. A Quick Resume remek funkció arra, hogy bármikor pillanatok alatt folytatni tudjuk a játékot ott, ahol abba kellett hagynunk korábban, és bármikor válthatunk a játékok között, illetve a konzolt is pihenő üzemmódba tehetjük, és így is szinte azonnal nekiülhetünk a félbeszakított játéknak mindennemű töltési idő és várakozás nélkül. Ehhez nincs is plusz hardveres terhelés, és egy Steam Decken vagy egy Asus ROG Ally-n is kiválóan festene.

A másik funkció egy kicsit necces már: a Windowson az eszközök között váltani lehessen a játékokat. Ez már kissé lehetetlennek hangzik, hogy például az otthoni PC-nken játszunk valamit, de útra kelünk, és a buszon az Asus masináján folytatjuk. Mivel egy PC konfigurációja nem korlátozott számú, ezt letesztelni lehetetlen lenne. Például lehet egy AMD Ryzen 7 5800X, vagy mondjuk egy Intel Xeon E5-2680 v4 (14 mag/28 szál, igaz, alacsonyabb órajellel), a videókártya is lehet mondjuk egy AMD Radeon RX 580 vagy egy Nvidia Quadro P4000, és így tovább…

Reméljük, hogy valami történik.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu