Akkora jogi pofont kapott a Sony lootbox és illegális szerencsejátékügyben, hogy a fal adta a másikat!

Úgy tűnik, a Sony PlayStation köteles visszatéríteni néhány FIFA Ultimate Team csomagot, miután jogerőre emelkedett az ítélet, miszerint azok illegális szerencsejátéknak minősülnek.

 

 

Egy osztrák bíróság döntése, miszerint a Sony FIFA Ultimate Team-csomagjai illegális szerencsejátéknak minősülnek. A német GamesMarkt oldal szerint az ítélet jogerős.

Az év elején egy osztrák kerületi bíróság döntött egy több PlayStation FIFA-játékos és a SIE Network Europe Ltd. közötti jogvitában. Kimondta, hogy a PlayStation-gyártó tartozik a játékosoknak visszatérítéssel a PlayStation Store-ból vásárolt Ultimate Team csomagok után. Ugyanis a játékoskártyák másodlagos piacon való eladhatósága illegális szerencsejátéknak minősül.

Az oldal tudósításának fordítása szerint a regionális bíróság, amelyhez az ügyet megfellebbezték volna, azt mondta, hogy nem kapott ilyen indítványt a Sony képviselőitől, így az ítélet a múlt hónapban jogerőre emelkedett.

A Sony most több száz eurót kell visszatérítsen a felpereseknek. Ám az osztrák Padronus jogi cég közölte, hogy több száz másik játékos is érdeklődik hasonló követelések iránt.

A Padronus honlapja a FIFA, a Counter-Strike, a Fortnite és a Call of Duty játékokat említi példaként. Ezekkel kapcsolatban mindenféle követeléseket fognak érvényesíteni. A Sony és az EA képviselői nem válaszoltak a megkeresésekre.

2020-ban egy holland bíróság 10 millió euróra bírságolta az EA-t, miután úgy döntött, hogy az Ultimate Team megsértette a szerencsejáték-törvényeket, de ezt a döntést tavaly az ország legfelsőbb közigazgatási bírósága hatályon kívül helyezte.

Forrás: GamesMarkt

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu