A Sony törölt egy sci-fi lövöldözős játékot?

Egy be sem jelentett játékot állítólag a Sony el is tett láb alól, így lehet, hogy sosem fogunk hallani róla, kivéve, ha a fejlesztők később megmutatják, hogy min dolgoztak…

 

Állítólag a Sony Interactive Entertainment törölt egy olyan sci-fi lövöldözős játékot, ami PlayStation 5-re és PC-re készült, és még be sem volt jelentve. Három éven át állt fejlesztés alatt a Final Strike Gamesnél (tehát már 2020-ban elkezdték a munkálatokat), és elvileg 2025-ben jelent volna meg (ami a pandémia ellenére is hosszú fejlesztési időnek tűnik). A pletykákat a Timur222 nevű felhasználó indította el, és őt állítólag egy fejlesztő kereste fel a stúdióból, akit nemrég rúgtak ki. Ha igaz, amit mond, akkor a Final Strike Games 40%-kal csökkentette dolgozóinak létszámát.

Ebben lehet valami, ugyanis a LinkedInen több alkalmazott is arról számolt be, hogy a minap el lett bocsátva a stúdiótól. A Final Strike Games a weboldalán azt állítja, hogy egy be nem jelentett, AAA PvP lövöldözős játékon dolgozik konzolokra és PC-re, és tavaly az a pletyka bukkant fel, hogy egy másik stúdióval, a PlayStation 5-ön konzolexkluzív új IP-t készítő Deviation Gamesszel közösen történik a fejlesztés. Eric Hewitt, a Final Strike egyik fejlesztője tavaly októberben írta a Twitteren, hogy akkoriban befejezte az első heti munkáját a csapatban, és hihetetlenül szenvedélyes embereket ismert meg öt nap alatt, és találkozott a Deviation Games csapatával is a bemutatás részeként.

A Sony valószínűleg erről nem fog semmit sem mondani nyilvánosan, és talán csak akkor fog kibökni bármit is, ha a PixelOpus története megismétlődik. Ott viszont a stúdió teljes egészében be lesz zárva, és ezt egy hónappal a game over előtt közölte a Sony a Concrete Genie-t fejlesztő stúdióról. (Nemrég írtuk, hogy a Sony korábbi vezetője, Shawn Layden szomorúan fogadta a PixelOpus bezárásának hírét.) A Sony nincs olyan erős anyagi helyzetben mint a Microsoft, így ők gyakrabban kényszerülhetnek ilyen drasztikus lépésekre.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu