A Grand Theft Auto VI megjelenési időszakára utal a Take-Two?

Amikor „több forradalmi játék” megjelenését említi a kiadó, és hozzá is teszi, hogy mikor számíthatunk ezekre, akkor szinte azonnal arra gondolunk, hogy az egyikük mindenféleképpen a Grand Theft Auto következő része lesz…

 

A Take-Two Interactive is közölte legújabb üzleti jelentését, és ebben kiemelte, hogy a 2025-ös üzleti évben számíthatunk az egetrengetőnek mondott játékokra. Ez 2024. április elsejétől 2025. március 31-éig tart. A Take-Two szerint ezek a játékok „új szintet állítanak fel a játékiparban”, és több mint 8 milliárd dollár nettó profitra számít ezekből. Már ez is erősen arra sugall, hogy a Grand Theft Auto VI is közöttük lesz, és arról még nem tudjuk, hogy mikor számíthatunk a megjelenésére…

„A 2025-ös pénzügyi évre nagy várakozással tekint vállalatunk. Az elmúlt évek során felkészültünk arra, hogy egy hihetetlenül erős projektcsatornát hozzunk létre, amelyről úgy gondoljuk, hogy még nagyobb sikereket fog elérni vállalatunk. A 2025-ös pénzügyi évben várhatóan több olyan úttörő cím bevezetésével lépünk be ebbe az új korszakba, amelyekről úgy gondoljuk, hogy új mércét állítanak fel az iparágunkban, és lehetővé teszik számunkra, hogy több mint 8 milliárd dollár nettó könyvelést és több mint 1 milliárd dollár korrigált, korlátlan működési cash flow-t érjünk el. Arra számítunk, hogy ezt a lendületet a 2026-os pénzügyi évben és azt követően további működési eredménynövekedéssel tudjuk fenntartani,” írja a Take-Two sajtóközleménye.

Mivel a 2026-os üzleti évre is optimistán tekint a cég, szinte fix, hogy a Grand Theft Auto VI, és mellette egy új Grand Theft Auto Online lesz a húzóerő (de ez azt jelenti, hogy lassan a naplementébe tart a jelenlegi GTAO, mivel ősszel lesz tíz éve, hogy elindult PlayStation 3-on és Xbox 360-on). Az IGN arról beszélt, hogy az előző üzleti névben a nettó profit (vagy könyvelés – nem vagyunk pénzügyi szakértők!) rekord lett (5,3 milliárd dollár), ez részben a Zynga miatt valósult meg. A kiadó a céget júliusban kebelezte be. Előtte 3 milliárd, és lassan emelkedő volt ez a adat.

Akkor várjuk a további részleteket a Grand Theft Auto VI-ról…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu