„Fizesd ki az íróidat!” – David Zaslav Warner-vezér népszerűsége a mélyponton!

MOZI HÍREK – A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav beszédét a WGA sztrájkját támogató skandálással szakították félbe a Bostoni Egyetemen.

 

 

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav népszerűtlenebb, mint valaha. Legutóbb a végzősöknek tartott beszédét gúnyolták egy rendezvényen. Ő az egyik a sok prominens személyiség közül, akikkel szemben az Amerikai Írószövetség jelenlegi sztrájkol. A sztrájk, amely az egész iparágban hatással van a sorozatokra és filmekre, azért jött létre, mert a Film- és Televíziós Producerek Szövetségével folytatott tárgyalások megrekedtek. Főleg a megfelelő írói javadalmazással (különösen a streaming szektorban a maradványdíjakkal) és a mesterséges intelligencia alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben nem jutottak dűlőre.

Vasárnap Zaslav beszédet mondott a Boston University diplomaosztó ünnepségén. Egy videó kering erről az interneten, amelyet számos sztrájkoló író, köztük a Late Night with Seth Myers írója, Mike Scollins is posztolt.

A videón látható, ahogy Zaslav beszédét a tömeg több tagja félbeszakítja, és azt skandálja: „Fizesd ki az íróidat!” – egy ponton a kántálás olyan hangos lesz, hogy öt másodpercre megszakítja a beszédét.

Zaslav új rendszere már eddig sem volt népszerű. Az irányítása alatt az HBO Max streaming szolgáltatásának (amely hamarosan Max néven fog újjáalakulni) átalakítása megdöbbentett az iparágat. Sokan úgy érzik, a profitszerzésen kívül semmi más nem érdekli. A DC-univerzum közelgő Batgirl című filmjét törölték, miközben már az utómunka folyt. Ezen túlmenően számos más sorozatot és filmet is töröltek, leállították a fejlesztést, vagy csendben eltűntek a platformról az egyesülés nyomán.

Azóta David Zaslav minden újabb ellentmondásos HBO-bejelentés arca lett. Megduplázta a széles körben gúnyolt nyilatkozatait a céggel kapcsolatos szándékairól, beleértve a „mindkét oldalra” orientáltabb tartalompolitikát. A Westworld törlésétől kezdve a J.K. Rowling közreműködésével készülő Harry Potter reboot sorozat bejelentéséig számos csapást kapott a vezérigazgató hírneve. Mindez, valamint az AMPTP által a folyamatban lévő sztrájk során felszított harag bőven elég ok arra, hogy egyre többen kritizálják nyíltan a személyét és politikáját.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu