Megjöttek az új címkék a Twitch-en: Vajon a streamerek mennyire veszik majd komolyan?

TECH HÍREK – A Twitch, az internetes közvetítések népszerű platformja, új címkéket vezet be a felnőtteknek szóló tartalmak megjelölésére. Azonban adódik a kérdés: vajon a közvetítők mennyire fogják komolyan venni ezeket az új jelzéseket?”

 

A Twitch, a világszerte népszerű közvetítői platform, új változtatásokat vezetett be, amelyek célja a platform biztonságosabbá tétele. Az új jelölési rendszer a felnőtt tartalmakat kívánja kiemelni, hogy a felhasználók tudatosabban dönthessenek arról, milyen tartalmakat néznek meg. Ez az ötlet, főleg a fürdőzős, szerencsejátékos és egyéb élő adások elterjedése miatt, jónak tűnik.

A tartalomgyártók mostantól a következő új címkékkel jelezhetik, hogy milyen tartalmat kínálnak:

  • Felnőtt videójátékok
  • Szexuális témák
  • Drogok, alkohol és dohányzás
  • Erőszak
  • Durva beszólások és nyelvezet
  • Szerencsejáték

Ezeknek a címkéknek köszönhetően specifikusabb jelölést adhatnak a tartalomgyártók a közvetítéseiknek. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Twitch nem változtatott a közösségi alapelvein, ami azt jelenti, hogy nem jár büntetés azért, ha valaki helytelenül címkézi meg a műsorát. Bár a Twitch figyelmeztetéseket adhat ki, és pótolhatja a hiányzó jelöléseket, a komoly szankciók hiánya miatt felmerül a kérdés, hogy a streamerek mennyire fogják komolyan venni ezt az új rendszert.

A változásokra részben azért volt szükség, hogy a Twitch ezzel is megvédje a fiatalabb nézőket. Másrészt a hirdetők számára is könnyebb lesz eldönteni, hogy melyik élő közvetítést támogassák.

Forrás: Twitch

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu