Új Harry Potter játék debütál jövő héten – íme az előzetes és minden fontos infó! [VIDEO]

A 2023-as év már eddig is mozgalmas volt a Harry Potter-franchise számára, és hamarosan egy újabb új játék várja a varázsvilág rajongóit.

 

 

Harry Potter: Magic Awakened június 27-én jelenik meg világszerte iOS és Android mobileszközökre. 2023 eddig is nagy év volt a franchise számára. Habár a Magic Awakened nem tör a Hogwarts Legacy babérjaira, érdekes és szórakoztató címnek ígérkezik.

A várva várt Hogwarts Legacy játék 2023 elején jelent meg a kritikusok elismerése és rekordokat döntögető eladások mellett, pár hónappal később pedig megerősítették, hogy egy Harry Potter TV-sorozat készül vadonatúj szereplőgárdával.

Június 27-én a rajongók letölthetik és játszhatják a Harry Potter: Magic Awakened Androidon és iOS-en. A játék a leírása szerint egy „ingyenesen játszható gyűjtögethető kártyás szerepjáték”, amely a CCG mechanikát MMO funkciókkal kombinálja. A varázsvilágból ismerős helyszíneket, tárgyakat és varázslatokat tartalmaz, és nagy érdeklődésre tarthat számot a franchise rajongói számára.

Néhány rajongó már ki is próbálhatta a Harry Pottert: Magic Awakened-et. Habár a játék hivatalos globális megjelenése június 27-én lesz, korábban Kínában már játszható volt. Úgy tűnik, a program nagy sikert aratott Kínában. Így nem meglepő, hogy a döntés a globális megjelenés mellett szólt.

A Magic Awakened csak a legújabb Harry Potter-mobiljáték, amely a Portkey Games kiadó gondozásában jelent meg. Az első a vitatott Hogwarts Mystery, amely 2018-ban jelent meg. Ezt követte a mára már nem létező Wizards Unite. Majd a népszerű kirakós játék, a Puzzles & Spells a Zynga-tól.

A Portkey Games eddig nagy sikert aratott a HP-mobiljátékokkal, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha az elkövetkező években további Harry Potter-mobilprojektek alakulnának ki.

Természetesen a Potter-rajongók várhatják a franchise-on alapuló hagyományos konzoljátékokat is. Pláne most, a Hogwarts Legacy rekordokat döntögető sikere után. A Harry Potter: Quidditch Champions című játék várhatóan PC-re és konzolokra is megjelenik. Úgy tűnik, a hagyományosabb játékosokat szólíthatja meg.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu