Közel 20%-kal jobb teljesítmény a Meta Quest 2-n és a Meta Quest Pro-n [VIDEO]

TECH HÍREK – Szinte biztos, hogy Mark Zuckerbergék ezt a CPU- és GPU-erősítést az Apple Vision Pro miatt tették meg, és most már összehasonlító videón is láthatjuk, hogy a firmware-frissítés milyen hatással járt.

 

Az Apple AR-headsetében található M2 és R1 chip jelenleg párját ritkítja, igaz, az árazása is ezt érzékelteti. Ezzel szemben a Meta olcsóbb termékeket kínál (és a hamarosan megjelenő Meta Quest 3 sem lesz olyan túlzottan drága), és most a cég megmutatta, hogy a v55-ös szoftverrel a két headsete mennyivel erősebbé tudott válni. Emiatt akár gúnyosan megkérdezhetnénk, hogy a Meta akkor direkt butított a készülékein, amivel a későbbi modellek eladásait tolhatja meg, de inkább elhisszük, hogy út közben találtak megoldást a jobb teljesítményre…

„Teljesítménynövekedést ígértünk, és most teljesítjük is. A v55-tel frissítjük a Quest 2 és Pro GPU-ját és CPU-ját. Mindkét headset esetében akár 26%-os CPU teljesítménynövekedés várható, míg a Quest 2 esetében akár 19%-os GPU sebességnövekedésre, a Quest Pro esetében pedig 11%-os GPU sebességnövekedésre számíthatsz. Ahogy a fejlesztők kihasználják ezeket a változásokat, mindkét headseten simább játékmenetre, érzékenyebb felhasználói felületre és gazdagabb tartalomra számíthatsz. A Quest 2 és a Pro esetében is engedélyezzük a dinamikus felbontás-skálázást, így a játékok és az alkalmazások képkocka-kiesés nélkül kihasználhatják a megnövekedett pixelsűrűséget,” írta a posztban a Meta.

A frissítés elvileg már el is érhető mindkét headsetre, és a lent megtekinthető videóban a The Walking Dead: Saints and Sinners segítségével mutatták meg, hogy a játék nagyobb felbontásban, stabilabban fut az új firmware-rel. Gyanítjuk, hogy az Apple Vision Pro bemutatása után a Meta képletesen összepiszkította az alsóneműt félelmében, és ezért rukkolt elő gyorsan az új rendszerszoftverrel (továbbá a Meta Quest 2 árcsökkentése is bekövetkezett).

A jobb teljesítmény és az alacsonyabb ár sosem hozható fel negatívumként (az utóbbi csak akkor, ha leállíthatatlan veszteséget termelne a cégnek, de senki sem olyan hülye, hogy így dobjon valamit piacra).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu