Ígéretesnek tűnnek a GPD idei Win 4-es hordozható PC-i

TECH HÍREK – A GPD a legújabb AMD Ryzen APU-kat alkalmazza a készülékben, ami alacsony fogyasztás mellett is erős teljesítményt jelent majd.

 

A GPD bemutatta a felfrissített Win 4-es gépeit. Eddig a kütyüben egy AMD Ryzen 7 6800 APU volt, ami Radeon RDNA 2 grafikus chippel rendelkezett. A felfrissített verzió kinézetre nem változott, de „a motorháztető” alatt modernebb technológiát alkalmaznak. A jelentős különbség az új APU-k (egy lapkára épített processzor és grafikus chip) használatában rejlik: a 2023-as Win 4-et egy Ryzen 7 7840U-val vagy egy Ryzen 5 7640U-val kérhetjük. Mindkettőben az RDNA 3 architektúrát alkalmazó Radeon iGPU van, az erősebben a 780M, az utóbbiban pedig a 760M található.

Több memóriát is kérhetünk a gépbe, így akár 64 GB RAM is lehet benne, ami egy handheld PC számára kissé túlzás (munkaállomásokban ez megérthető, de azt nem cipelgetjük), de itt is van egy kisebb változás. Az eddigi modellekben 6400 MT/s memória volt, de a GPD lecserélte LPDDR5x-7500-asra azt. A tárhely esetében is van módosulás, ugyanis akár 4 TB-os PCIe 4.0-s SSD-vel is megkaphatjuk a hordozható PC-t, ami így a Steam Deckkel könnyedén fel fogja tudni venni a versenyt.

A készülék kijelzője 6″-os (15,24 centis) átmérővel bír, és 40-60 Hz-es képfrissítési rátát támogat. A kijelzőt a Coming Gorilla Glass 5 védi, így ha esetleg leejtenénk, nem biztos, hogy azonnal taccsra vágjuk azt (egy mobil esetében ennek aránya jóval nagyobb százalék). Az egésznek a pikantériája a hordozható PC kinézetében rejlik. Ha jobban megvizsgáljuk, akkor joggal mondhatjuk, hogy úgy néz ki, mint a Sony PSP-je! Van egy kis plusz viszont: a PSP Go-hoz hasonlóan elcsúsztathatjuk a kijelzőt, és így egy billentyűzetet is kapunk.

A GPD az Indiegogón indított közösségi finanszírozást még tavaly év végén, és a tervek szerint a Win 4 új modellje valamikor augusztusban fog megjelenni. Az árazását még nem tudjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu