Kilép a PC-s hardverpiacról az EVGA?

TECH HÍREK – A tavaly őszi videókártyás kilépés után most teljeskörű távozásra készülhet a cég.

 

Az EVGA korábban alaplapjai és videókártyái miatt lett ismert, de később tápegységekkel, hűtéssel és gépházakkal is foglalkozott az amerikai központú cég, ami tavaly szeptemberben váratlan bejelentést tett, amikor közölte, hogy leáll az Nvidia videókártyák gyártásával, és maga mögött hagyja a GPU-piacot. Ennek jelentősége ott rejlik, hogy az EVGA főleg a videókártyákra támaszkodott, ugyanis általában több opciót kínált az amerikai fogyasztóknak, így a hazai pályán az egyik legjobb brandnek bizonyult… egészen az RTX 3000-es sorozatig, ugyanis a 4000-es videókártyákból már csak prototípusok készültek.

Egy dél-koreai fórumon, a Coolenjoyon bukkant fel, hogy Safedisk, egy elismert tuningoló (overclocker) arról számolt be, hogy az EVGA tajvani csapata teljes egészében felmondott, beleértve a cégen belül dolgozó overclockert, akit többen ismerhetnek (Vince Lucidoról, azaz Kingpinről van szó). Nem tudjuk, hogy egy cégen belüli átszervezésről van-e szó, vagy az EVGA teljes egészében elhagyja a PC-s üzletágat. Safedisk szerint ez már jó ideje várható volt, és bár pletykaként hallunk róla, úgy véli, hogy ez egy fait accompli, azaz egy, már visszafordíthatlanul bekövetkezett cselekmény…

„Üdv, szeretnénk az EVGA-ról tájékoztatni benneteket. Jelenleg az EVGA tajvani irodájának minden alkalmazottja felmondott (beleértve Kingpint is). Úgy tűnik, hogy a bezárások itt már kész ténynek számítanak. Nem tudom, hogy mi lesz a garanciákkal, de remélem, hogy az EVGA felhasználóinak nem lesz panasza ezzel kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, mi lesz a jövőben. Meg kell várnunk az EVGA hivatalos bejelentését,” írta Safedisk.

Valóban, ha az EVGA termékeiből még sok van a boltok polcain (mert azért ez mégis egy megbízható brandnek nevezhető), akkor kérdéses, hogy a most vásárlók miképp érvényesíthatik a garanciájukat a termékükön. Talán úgy, miután a GPU-s üzletágukat bezárták (fenntartották a garanciát). Csakhogy eddig sem az EVGA, sem Kingpin nem nyilatkozott. Ha valóban kilépés van, a piacnak ártani fog a távozás.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu