Vajon jöhet a Resident Evil Code: Veronica remake?! Itt a Capcom új reménysugara!

A Capcom válaszolt egy részvényes kérdésére, ami némi reményt ad a rajongóknak, hogy egy Resident Evil Code: Veronica remake-je lehetséges-e.

 

A Capcom új reményt adott a Resident Evil rajongóknak, hogy a Resident Evil Code: Veronica remake-et kaphat valamikor a későbbiekben. Bár nem egy számozott bejegyzés a hosszú ideje futó túlélő-horror franchise-ban, a Resident Evil Code: Veronica történetileg rendkívül fontos játék, és a Resident Evil 2 valódi utódjaként fejlesztették ki. Ennek ellenére a Capcom látszólag kihagyta a Code: Veronicát a Resident Evil felőjítások sorában.

Az első Resident Evil remake 2002-ben jelent meg, amikor a Capcom az eredeti Resident Evil-t az alapoktól kezdve jelentősen feljavított grafikával és új játékmenet-funkciókkal újította fel. Közel két évtizeddel később a Capcom a Resident Evil 2 rendkívül sikeres remake-jével lépett tovább, amely a Resident Evil 3 és a Resident Evil 4 remake-jeit szülte. Kronológiailag a Code: Veronica a Resident Evil 4 előtt játszódik, ezért a franchise néhány rajongója csalódott volt, amikor a RE4 remake-et előbb jelentették be, mint a Code: Veronica remake előtt.

Bár a Capcom még mindig nem kötelezte el magát a Code: Veronica újraforgatását, úgy tűnik, hogy a vállalat nem zárta ki. A Capcomot nemrég egy részvényes kérdezte arról, hogy csak a sorozat számozott részeihez készítene remake-et. A Capcom egy homályos válasszal válaszolt, miszerint „tárgyalásokat folytat a sorozat jövőbeli bővítéséről, hogy azt széles közönség élvezhesse”. Ez messze nem jelenti azt, hogy megerősítették volna, hogy egy Code: Veronica remake fejlesztés alatt áll, de azt is jelenti, hogy a Capcom legalább nyitott a lehetőségre, ami új reményt ad a Resident Evil rajongóknak, hogy valamikor a későbbiekben erre is sor kerülhet.

Ha a Capcom mégis úgy dönt, hogy elkészíti a Code: Veronica remake-et, egy ilyen projekt valószínűleg még évekig várat magára. A legfrissebb pletykák szerint a következő Resident Evil játék a Resident Evil 9 lesz, nem pedig egy remake. Ez jó hír a Resident Evil rajongóknak, akik a teljesen eredeti kalandokat részesítik előnyben a remake-ekkel szemben, de rossz hír azoknak, akik újra át szeretnék élni a Code: Veronica-t feljavított grafikával és modern életminőségi jellemzőkkel.

Néhány rajongó úgy gondolja, hogy a Capcom továbbra is figyelmen kívül hagyja a Code: Veronica remake-jeivel, és helyette inkább a Resident Evil 5 remake-jét készíti el. Ennek lenne némi értelme, mivel a Resident Evil 5 története az RE4 által hátrahagyott Wesker szálakat követi, de kár lenne érte, mivel a Code: Veronica az a játék, ami Weskert visszahozta.

Míg a Code: Veronica felújítása talán valaha is megtörténik, de legalább a játék játszható a modern platformokon. A Code: Veronica a legújabb Xbox konzolokon is játszható, és a PS Plus Premium előfizetéssel rendelkezők PS5-ön is játszható a játék.

A Resident Evil Code HD változata: Veronica PS3-on és Xbox 360-on is elérhető.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu