Elon Musk egy gyerekes versenyre hívta ki Mark Zuckerberget!

Nem, nem a ketrecharcra gondolunk a Twitter és a Meta tulajdonosa között, hanem ennél sokkal gyerekesebbre, amit tinédzser korunkban elvileg ki is növünk…

 

Ma hajnalban 4:01-kor Elon Musk, a Twitter tulajdonosa egy kifejezetten hülye posztot írt: „Szó szerint egy f__zmérő versenyt javaslok”, és mellé egy vonalzós emojit használt. Hozzátennénk, hogy Musk ötvenkét éves. Ezt megelőzőleg (még vasárnap este) Mark Zuckerberget lényegében p_csnek nevezte. Mindezt két héttel ezelőtt az előzte meg, hogy Musk és Zuckerberg is beadta a derakát, hogy egy ketrecharcban megverekedjenek egymással. Minél gazdagabb valaki, annál hülyébbé válik…?

Még kérdéses, hogy Musk és Zuckerberg bunyója megtörténik-e, de előbbiről voltak fotók edzőkkel (ezt Musk Twitterén nem találtuk…), utóbbi pedig a két techvezér közötti adok-kapok előtt is már jiu jitsuzott. Musk mostanában két lábbal állt bele Zuckerbergbe, ugyansi a Meta néhány napja elindította a Twitter-riválisnak szánt Threadset (ami Musk szerint lopott a lassan X-é átneveződő közösségi felületről). A Twitter körül van káosz rendesen, és felettébb pofátlan lépésnek tűnik, hogy a Tweetdeck, a könnyen áttekinthető, több feeddel rendelkező felület csak a Twitter Blue-előfizetőknek lesz hamarosan elérhető, de lehet említeni a napi tweetkorlátot (és azt is, hogy volt pár nap, amikor bejelentkezés nélkül még olvasni sem lehetett az oldalon), és talán mondanunk sem kell, hogy a Twitter Blue-előfizetőknek jóval magasabb a limit…

Mindeközben Jack Dorsey, a Twitter társalapítója is rendelkezik egy közösségi weboldallal, a Bluesky-jal, ami nemrég indult el, és jelenleg bétában van, így a nagyobb közösség számára nem érhető el. Ám ennek ellenére is rengeteg új felhasználót szerzett az oldal, ami miatt az új regisztrációkat kénytelenek szüneteltetni. Viszont erre a site-ra Musk nem reagált úgy, ahogy a Threadsre, amit szinte biztos, hogy veszélyesként kezel, miközben ő szeretné a Twittert anyagilag is gatyába rázni.

Csak ezekkel a furcsa lépésekkel és korlátozásokkal nem fogja a hirdetők kegyét elnyerni…

Forrás: Forbes

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu