Létezhetnek Sith Erő-szellemek? Íme George Lucas válasza!

MOZI HÍREK – A Star Wars folytatás-trilógiájának eredeti terveiben George Lucas a Sith-ek Erő-szellemeit tervezte szerepeltetni, ami valójában kánonnak tekinthető.

 

 

George Lucas rég elfeledett terveiben a Star Wars folytatás-trilógiához a Sith-ek Erő-szellemei szerepeltek volna. Ez egy olyan koncepció, amely valójában a franchise kánonjának része. Mielőtt a Disney megszilárdította a stúdió Lucasfilm felvásárlását, Lucas felvázolta a Star Wars-filmek új trilógiájának terveit. Bár néhány ilyen koncepció bekerült a Disney három filmes folytatástörténetébe, az biztos, hogy Lucas tervei a Csillagok háborúja folytatására A Jedi visszatér után egészen mások lettek volna.

Az egyik jele annak, hogy George Lucas Star Wars-folytatástrilógiájának tervei másképp alakultak volna, a Sith Erő-szellemek lehetnek, amiket a Phil Szostak által írt The Art of Star Wars: The Last Jedi című könyv is említ.

A könyvben Lucas eredeti terveiből származó, a Disney Star Wars-folytatásokon végzett munkáját megelőző koncepciórajzok szerepelnek. Ezek egy idős Luke Skywalkert ábrázolnak száműzetésben, egy Sith Erő-szellemmmel az oldalán. A koncepciórajzokat Christian Alzmann, az Industrial Light & Magic vezető művészeti igazgatójának szövege kíséri, aki így nyilatkozott:

„Láttunk már halott Jediket kék szellemként visszatérni. Talán a Sith-ek is visszatérhetnek… Sokat beszéltünk arról, hogy a végső harci határ a szellemek birodalmában lehet. Szóval kell egy rosszfiú szellem”.

Mindez azt is mutatja, hogy Rian Johnson filmje némileg hasonló cselekménypontokat tartalmazott. Luke száműzetésbe vonulásának koncepcióját Lucas eredetileg szintén tervbe vette a folytatásra vonatkozó elképzeléseiben. Luke itt is az első Jedi-templom helyén bujkált. Johnson azonban nem ment el olyan messzire, hogy Sith Erő-szellemeket mutasson be. A koncepciórajzot viszont referenciaként használták az idősebb, száműzött Luke Skywalker megalkotásakor.

 

Hogyan illeszkednek a Sith Erő-szellemek George Lucas Star Wars-kánonjába?

 

A Star Wars-folytatások, ahogyan készültek, nem tartalmaznak olyan koncepciót, mint a Sith Erő-szellemek. Az ötlet azonban más módon szerepel a kánonban. Még az egyik folytatás-filmben is. Ellentétben a Jedikkel, akik képesek egy szellemi formát manifesztálni a fizikai világban, ahogy azt Yoda, Qui-Gon Jinn, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker, Luke Skywalker és Leia Organa esetében láthattuk, a Sith szellemek inkább konkrét tárgyakhoz vagy helyekhez kötődnek.

Ez a Star Wars: Skywalker kora című filmben Palpatine császár visszatérésével mutatkozott meg, ami a Disney egyik eltérése Lucas Star Wars-folytatási terveitől.

Annak érdekében, hogy a tudatát életben tartsa, Palpatine a szellemét az Exegol bolygóhoz kötötte. Ez megmagyarázta, miért van a Sith-ek jelenléte a bolygón, Palpatine klónjaival és az Örökkévaló Sith-ekkel. Bár nem olyan Erő-szellemek, mint amilyeneket a Jediknél láttunk, a Sith szellemek mégis tovább élhetnek a Star Wars kánonban.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu