Star Wars: A Jedi-rend sötét oldalra fordult 200 évvel a Csillagok háborúja előtt?

MOZI HÍREK – Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a régi Jedi-rend már a Csillagok háborúja előtti időszakban, a High Republic korszakában elcsábult a sötét oldalra. Mi történt a fény oldalának őrzőivel?

 

A Csillagok háborúja rajongói jól ismerik a Kiválasztott próféciáját, amely szerint egy apátlanul született lény visszaállítja az erő egyensúlyát. Anakin Skywalker volt az, aki ezt a szerepet betöltötte, de mielőtt ezt megtette volna, maga is átélt egy sötét oldalra való átfordulást, amikor Palpatine befolyása alá került. De vajon ő volt az első Jedi, aki így járt? Vagy már korábban is voltak olyanok, akik elhagyták a fény oldalát?

A Lucasfilm legújabb transzmédia kezdeményezése, a Star Wars: The High Republic erre próbál választ adni. A történet 200 évvel a Csillagok háborúja előtti trilógia előtt játszódik, amikor a Jedi-rend még virágzott és békét őrzött a galaxisban. De ez nem tartott sokáig, mert egy új fenyegetés jelent meg: a Nihil nevű terrorista csoport, akik pusztítást vittek magukkal minden bolygóra, amit meglátogattak.

A Nihil elleni harcban sok Jedi vesztette életét vagy sérült meg súlyosan. Közöttük volt Sskeer is, egy Trandoshan harcos, aki egy közel álló barátját és tanítványát veszítette el. Sskeer azóta nem tudta feldolgozni a gyászát és haragját, és ez befolyásolta az Erővel való kapcsolatát is. A Star Wars: The High Republic képregény második számában egy Nihil támadót öl meg kegyetlenül és indulatosan, ami arra utal, hogy elkezdett csúszni a sötét oldal felé.

Sskeer nem az egyetlen Jedi, akinek problémái vannak az Erővel. A Star Wars: The High Republic regényekben több olyan karaktert is megismerhetünk, akik kísértést éreznek a sötét oldal iránt. Ilyen például Reath Silas, egy fiatal padavan, aki félelmet érez az ismeretlen galaktikus régiók iránt; vagy Vernestra Rwoh, egy túl korán mesterévé vált Jedi lovag, aki kockázatos módszereket alkalmaz az Erő használatában; vagy Stellan Gios, egy nagyra becsült Jedi mester, aki kétségeket érez saját döntései miatt.

Mindez arra enged következtetni, hogy az Erő egyensúlya már rég felborult a High Republic korszakában is. A Jedi-rend elvesztette az összhangot és az alázatot, és hajlamosabb lett az önzésre és a félelemre. Ez pedig megkönnyítette Palpatine tervét, hogy később a klónháborúk alatt megdöntse a rendet és létrehozza a Birodalmat. A Kiválasztott próféciája tehát nem csak Anakin Skywalkerre vonatkozott, hanem az egész Jedi-rendre is, amelynek újra kellett találnia az Erő igazi természetét.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu