Jill következő Resident Evil megjelenése javíthat egy nagy hibát a Death Islandből

MOZI HÍREK – Jill Valentine az egyik legikonikusabb Resident Evil karakter, és a következő játékbeli megjelenésében kiigazíthatnak egy nagy hibát a RE: Death Island-on.

 

Jill Valentine megjelenése a Resident Evil: Death Island filmben komoly problémát okoz, ugyanis a 17 év elteltével is pontosan ugyanúgy néz ki, mint a Resident Evil 3 remake-ben. Míg más karaktereket, például Leon Kennedyt és Chris Redfieldet megfelelően megöregítették a Death Islandben, Jill változatlan megjelenése furcsának hat, különösen a karaktere korát figyelembe véve. A készítők által adott magyarázat, miszerint Jill öregedési folyamata a T-vírus miatt lelassult, nem tűnik relevánsnak a Resident Evil tágabb univerzumában, és azt a benyomást kelti, hogy a női karaktereket fiatalon és vonzóan tartják. Jill következő megjelenésének inkább a karakterére kellene összpontosítania, mint a külsejére.

A Resident Evil franchise rengeteg ikonikus főszereplővel rendelkezik, és minden új rész csak tovább bővíti a listát. Bár Ethan Winters is kedvelt karakter a rajongók között, bevallottan nem élvez olyan tiszteletet, mint a Resident Evil örökös hősei, akik a Resident Evil története során végig jelen voltak, és minden megjelenésükkel az élmény csúcspontját jelentették. Bár Chris Redfield és Leon Kennedy kapta a legtöbb képernyőidőt az elmúlt években, Jill Valentine még mindig alapvető része a puzzle-nak.

Jill Valentine 1996-ban, a legelső Resident Evil játékban jelent meg először, és azóta is rendszeresen felbukkan a Resident Evil franchise-ban, három nagy cím főszereplőjeként is megjelenve. A Resident Evil 3 Remake-kel Jill Valentine az elmúlt években újra népszerű lett, és ez a népszerűség vezetett ahhoz, hogy a Resident Evil: Death Island animációs filmben is szerepet kapott. Bár nagyszerű, hogy Jill Valentine ilyen nagy szerepet kap a filmben, a Death Islandnek van egy nagy problémája, amit Jill következő videojátékos megjelenésével kellene kezelni.

A július 25-én VOD-on debütáló Resident Evil: Death Island buta, de rendkívül szórakoztató mókának tűnik, amely az „újra összehozza a bandát” premisszát alkalmazza a Resident Evil franchise-ra, ahol minden klasszikus főszereplő találkozik, hogy néhány fertőzöttet elpusztítsanak. Bár a Death Island jó szórakozásnak tűnik, van egy nagy, feltűnő probléma, ami már most nyilvánvaló: Jill Valentine kinézete.

Leon Kennedy és Chris Redfield is szerepel a Resident Evil: Death Islandben, és mindkettőjüket megfelelően megöregítették a film idővonalához. Tekintettel arra, hogy a film 17 évvel az első játék után játszódik, természetes, hogy az eredeti szereplők már láthatóan öregednek, és néhány karakter már a 40-es évei elején jár. Mind Leon, mind Chris karaktermodellje kapott néhány egyértelmű módosítást, hogy megmutassa az idősebb korukat, többek között több ráncot Leon arcán, és Chris karaktermodellje úgy néz ki, mintha a Resident Evil 5 és Resident Evil Village modelljeinek keveréke lenne. Ezek a változások azonban egyáltalán nem érvényesülnek Jill Valentine esetében.

A Resident Evil: Death Islandben Jill Valentine pontosan úgy néz ki, mint a Resident Evil 3 Remake-ben, gyakorlatilag ugyanazt a karaktermodellt használják. A film néhány pillanatában Jill még ugyanazt a ruhát viseli, mint a játékban, pontosan ugyanazzal a frizurával. A kánon szerint Chris Redfield és Jill Valentine egyaránt 23 évesek voltak a Resident Evil 1 idején, így a Resident Evil: Death Island idején már 40 évesek. Míg Chris így néz ki, Jill biztosan nem, és ez egy rendkívül furcsa döntés.

A Death Island készítői szerint Jill Valentine-t szándékosan fiatalabbnak ábrázolták, mert amikor megfertőződött a T-vírussal, az öregedési folyamata lelassult. Bár papíron ez egy jó magyarázat, nem igazán releváns a Resident Evil tágabb univerzumában, és a koncepció bevezetése inkább úgy tűnik, mintha a Capcom csak fiatalnak és vonzónak szeretné tartani a női karaktereket. Ez különösen nyilvánvaló, ha a rajongók megnézik Claire és Rebecca modelljeit a filmben, akik szintén furcsán fiatalok, annak ellenére, hogy a kánon szerint már a 30-as éveikben járnak.

Amikor Jill a Resident Evil franchise következő, elkerülhetetlen megjelenésekor újra színre lép, legalább az öregedés néhány jele láthatónak kell lennie. A rajongók természetesen nem várják el, hogy Jill Valentine hirtelen öregedjen meg, de néhány finom változtatás, mint például néhány ránc vagy a hajszín megváltoztatása, segíthetne abban, hogy a karakter valósághűbb és hitelesebb legyen. A Resident Evil franchise híres a hosszú, összetett történetéről és karakterei időben történő fejlődéséről, és Jill Valentine nem kivétel. Az alkotóknak tudatosítaniuk kell, hogy a rajongók a karakter mélységéért és fejlődéséért rajonganak, nem pedig a megjelenéséért.

Jill Valentine ikonikus figura a Resident Evil sorozatban, és fontos, hogy a franchise továbbra is tiszteletben tartja ezt a hagyományt. Ez magában foglalja a karakterek megfelelő idősödésének bemutatását is, mivel ez segít fenntartani a franchise hitelességét és valóságérzetét. A rajongók várakozással tekintenek Jill következő megjelenése elé, remélve, hogy a franchise korábbi hibáit kijavítják, és a karakter valósághűbb és hitelesebb megjelenést kap.

A Resident Evil: Death Island kritikát itt olvashatjátok.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu