Mégis van CGI az Oppenheimerben – de olyan erotikus vonatkozásban, amire nem is számítanál!

MOZI HÍREK – Az idei moziévad talán legfelkavaróbb filmje az Oppenheimer, amely nyugtalanító kérdéseivel és művészi monumentalitásával egyaránt a székhez szegezi a nézőt. A produkció számos különlegessége közül az egyik az, hogy Christopher Nolan rendező nem alkalmazott számítógépes trükköket (CGI), mert a kézműves mozi szerelmese.

 

A CGI használata adta volna magát, hiszen a film az atombomba létrehozásáról szól, és mégsem robbanthattak fel valódi nukleáris fegyvert a hitelesség kedvéért. A premier környékén el is terjedt egy ilyen pletyka, ám a trükkcsapat vezetője sietett mindenkit megnyugtatni, hogy hagyományos eszközökkel imitálták az atomrobbanást.

Ám mégis van CGI az Oppenheimerben, de meglepő módon nem ott, ahol gondolnánk. Az egyik főszereplő, Florence Pugh csinos fekete dresszt kapott abban a jelentben, ahol az általa játszott karakter meztelenül ejtőzik a fotelben. A digitális beavatkozásra az Oppenheimer indiai, indonéziai és közép-keleti kópiái esetében került sor, mert az adott országokban tiltott a meztelenség ábrázolása. Néhány országban a dohányzás ártalmaira figyelmeztető felirat is megjelenik ott, ahol Oppenheimer rágyújt. Az atomtudós láncdohányos volt, tüdőrákban hunyt el, káros szokásának ábrázolása tehát történelmileg hiteles, de a helyi hatóságok fontosnak tartották, hogy a nézőket többletinformációval is ellássák ezzel kapcsolatban.

Az Oppenheimer első hétvégés világbevétele 174 millió dollár, azaz annyit hozott, mint egy izmos szuperhősös mozi. Ez elképesztő teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy rendkívül súlyos témát boncolgató szerzői filmről van szó.

(Oppenheimer már a hazai mozikban!)

Forrás: UIP Dunafilm

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu