Akár 8 TB-os M.2 SSD-t is tehetünk a PlayStation 5-be: itt az új firmware bétája

A Sony elkezdte kiküldeni több országban is emailben a PlayStation 5 következő nagyobb rendszerszoftverének bétájának meghívó kódját.

 

A PlayStation Blogon olvasható a bejelentés az új firmware-ről, ami a tervek szerint az év folyamán mindenkinek elérhető lesz. Több, könnyebb kezelhetőséget elősegítő funkció is jön. Lehetséges egy második kontrollert segítőként alkalmazni (a magyar fordítások eltérőek lehetnek a konzolon, ezért leírjuk majd angolul is: Beállítások > Hozzáférhetőség > Kontrollerek > Második kontroller segítségként való használata = Settings > Accessibility > Controllers > Use Second Controller for Assistance, Use Assist Controller). A konzol menüiben való navigáció során is bekapcsolhatjuk a haptikus visszajelzést (Beállítások > Hozzáférhetőség > Kontrollerek).

Ha Dolby Atmos-képes hangrendszerünk van, a konzol az új firmware-rel ezt is támogatni fogja a jobb immerzió érdekében (Beállítások > Hang > Hangkimenet > Elsődleges hangformátum = Settings > Sound > Audio Output > Audio Format (Priority). A csapatos (party) kezelőfelület is frissült, és egy zárt csapatba meghívhatunk valakit anélkül, hogy automatikusan adódna hozzá a csoporthoz, és a játékosok nyílt és zárt meghívókat is küldhetnek csoportoknak egy-egy felhasználó helyett. Ha valaki megosztja a játékmenetét (Share Screen), egy kis ablakban „előzetest” láthatunk a csapatba való belépés előtt is. A barátok (Friends) fül alól könnyen láthatjuk, hogy kihez csatlakozhatunk egy ikonnal (Options gomb, játékhoz való csatlakozás (Join Game), vagy a profilkártyáról a csatlakozó (Join) gomb). A játék hubjában látni, hogy mennyi bajnokságba léptünk be, mi volt a legjobb helyezésünk, és mikor jön a következő. A teljes listát a csempére bökve láthatjuk. Emojikkal is reagálhatunk az üzenetekre.

A játékkönyvtárunkban is kereshetünk a játékainkra (ez eddig miért nem volt ott?), a játékokban segítséget nyújtó Game Help kártyák fejlődtek (a félkész aktivitások mellett a jelenleg, a korábban elérhető, a hamarosan érkező, és a teljesített feladatokat láthatjuk; a kiválasztott kártya jobb oldalán láthatóak a részletek), és tippekkel is bővített a Sony (Beállítások > Tippek, egészség, biztonság és további információk > Tippek = Settings > Guide & Tips, Health & Safety, and Other Information > Guide and Tips), és a PlayStation 5 csipogását ki lehet kapcsolni, amikor be/kikapcsoljuk vagy pihenő üzemmódba rajuk (Beállítások > Rendszer > Sípoló hang; hangerőt is állíthatunk itt = Settings > System > Beep Sound > Volume/Mute Beep Sound).

Végezetül pedig akár 8 TB-os M.2 SSD-t is tehetünk a konzolba (eddig 4 TB volt a limit), de az SSD-nek meg kell felelnie a feltételeknek. Erről lehet olvasni, de minket átirányít állandóan…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu