A Baldur’s Gate 3 olyasmire készül, ami eddig még egyetlen RPG-nek sem sikerült!

A hamarosan megjelenő Baldur’s Gate 3 azt reméli, hogy olyasmit ér el, amit „egyetlen más, hasonló méretű RPG” sem tudott eddig elérni.

 

 

A Baldur’s Gate 3 olyasmit szeretne elérni, amit „egyetlen más, a maga nagyságrendjébe tartozó RPG” sem ért el eddig. Vagyis a „zökkenőmentes, drop-in, drop-out co-op” működését az Xbox Series S konzolon. A játék az év egyik legnagyobb új RPG-megjelenése lesz. A PC-s játékosok már ezen a héten játszhatnak vele. Ám a konzolosoknak még egy kicsit várniuk kell, hogy a kalandot a választott platformon kezdhessék el.

A Baldur’s Gate 3 PC-s megjelenési dátuma augusztus 3., míg a PS5 konzolokra szeptember 6-án kerül a játék. A BG3 Xbox verziója is készül. Azonban annak egyelőre nincs megjelenési dátuma. Bár exkluzivitási megállapodás nem született, a BG3 az Xbox verzió késésének köszönhetően gyakorlatilag időzített PS5 konzol exkluzívvá vált. Sajnos úgy tűnik, hogy a játék Xbox verziója az Xbox Series S konzol miatt csúszik.

Bár a Larian nemrég azt mondta, hogy az Xbox Series S nem hátráltatja a konzolos játékot, azt is elismerte, hogy a Baldur’s Gate 3 osztott képernyős kooperatív játékának működésbe hozása az Xbox Series S-en „hatalmas technikai akadálynak” bizonyul.

Ezt Michael Douse mondta, aki a Twitteren fejtette ki. „Jó néhány mérnökünk nagyon keményen dolgozik azon, hogy elérjük azt, amit még egyetlen más, ilyen méretű RPG sem tudott: a zökkenőmentes drop-in, drop-out co-opot Series S-en”.

Minden Xbox Series X-re kiadott játéknak rendelkeznie kell az S sorozatú játékokkal. Ez ellentmondásosnak bizonyult. Ugyanis az iparág egyes képviselői kritizálták az Xbox Series S-t, és azzal vádolták, hogy visszatartja a játékfejlesztést ezen a generáción. A Larian visszavágott ennek a narratívának. Ám egyértelmű, hogy az Xbox Series S az, ami miatt az Xbox játékosoknak végül is tovább kell várniuk a BG3-ra.

Douse a tweetjében azt írta, hogy reméli, hogy az év végéig frissítést kap a Baldur’s Gate 3 Xbox verziója. Ez azt jelentheti, hogy az Xbox játékosok legkorábban 2024-ig nem játszhatnak a játékkal. Néhány Xbox-rajongó abban reménykedett, hogy a BG3-mal még 2023 előtt játszhatnak, így ez valószínűleg csalódást fog okozni, de az is a stúdió minőség iránti elkötelezettségét mutatja, hogy nem mond le arról, hogy az osztott képernyős kooperáció működjön a játék Xbox Series S-en való lejátszásakor.

Úgy tűnik, a BG3 tényleg felülmúlja az elvárásokat, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ekkora hype-ot generált. Az idő majd megmutatja, hogy a játék beváltja-e ezt a hype-ot, de az esélyek jónak tűnnek.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu