Szórakoztató bakit követett el a Tekken rendezője [VIDEO]

Egy verekedős játék zárt hálózati tesztje során egy játékost ártatlanul fenyegetett meg Harada Katsuhiro, de szerencsére csak félreértés történt.

 

A történet ott kezdődött, hogy a Tekken 8-nak nemrég volt zárt hálózati tesztje (CNT), beleértve a PC verziót is. A játékot a szokásos módon feltörték és adatbányászták (ezért írtunk néhány nappal ezelőtt arról, hogy a még be nem jelentett Yoshimitsu is visszatér). Erre reagálva a Bandai Namco gyorsan kiadott egy közleményt, amelyben figyelmeztette, hogy néhány játékos a CNT-n kívül fér hozzá a játékhoz, és hogy a nem engedélyezett letöltés és terjesztés illegális, valamint hogy a CNT-hez ilyen módon hozzáférő fiókokat felfüggesztik.

Harada, aki a Tekken 3 óta a franchise rendezője, éber szemmel figyelte a CNT-t. Természetesen nem állt meg itt: megtehette volna, hogy bejelentkezés nélkül a háttérben nézi a Twitch közvetítéseket. Ehelyett azt tette, hogy megnézte, ki játszik a Tekken 8-cal a CNT befejezése után. Felfigyelt Joe Crush-ra, és cselekedni kezdett. A közvetítés során 8 óra 12 percnél bukkant fel a felhasználói chatben.

Harada bejövő üzenete „helló, cracker” volt, aminek lehet rasszista felhangja, de ő a szoftveres értelemben használta a kifejezést. Néhány percig csendben maradt, majd azt mondta, hogy minden félreértésen túl jobb lenne abbahagyni a játékot. A többi felhasználó, sőt maga a műsorvezető sem volt biztos abban, hogy valóban a Tekken rendezőjéről van-e szó, mire ő azt mondta: „Azt hiszitek, hogy hamis? Rendben, MEGMUTATOM AZ ERŐMET”, majd arra kérte Joe Crush-t, hogy nézze meg a tweetjét. Ezt azóta törölte, de azt írta: „TLJoeCrush, nézd meg ezt a tweetet. ÁLLJ le, vagy végleges KITILTÁS következik.” Crush látta ezt, kilépett a CNT-ből, és elvesztette a hozzáférését.

De itt jön az érem másik oldala. Crush-nak legális hozzáférése volt a Tekken 8-hoz, és valamiféle limbuszban volt a CNT befejezése után, tovább maradt a szervereken, mint kellett volna. Harada is rájött, hogy mindez csak egy félreértés, ezért törölte a kitiltásról szóló tweetjét, és válaszában ezt írta: „Ne aggódj [a kitiltás miatt]. Szórakoztató volt, köszönöm!” De ebből azért levonható egy tanulság: Harada valóban szívén viseli a Tekken 8 sorsát, de talán éppen ezért kerül majd Denuvo a PC-s portra, mint ahogy a 7-esnél is volt (bár Harada akkoriban ellene szólalt fel)…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu