Már évek óta befektet a generatív mesterséges intelligenciába az Apple!

TECH HÍREK – Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook szerint nem mostanában kezdtek el erre pénzt szánni, ám továbbra sem tudni, hogy az Apple GPT mikor fog eljutni a közönséghez.

 

Az Apple közölte a negyedéves üzleti eredményeit. 81,8 milliárd dolláros pénzforgalom, ami a tavalyi azonos időszakkal összevetve 1%-os csökkenés, de 19,9 milliárd dollár profit is összejött. Ám nem ezen van most a lényeg, hanem azon, amit Cook mondott. Szerinte évek óta befektet a cupertinói cég a generatív (alkotásra képes) mesterséges intelligenciára, ám eddig nem nagyon láttunk ehhez köthető terméket a cégtől, így valóban úgy fest, hogy az OpenAI ChatGPT-jéhez, a Microsoft Bingjéhez, illetve a Google Bardjához képest „az almások” kissé le vannak maradva.

Cook nem kapott kérdést az Apple GPT-ről (állítólag a stábon belül ezt a nevet használják) az üzleti jelentés során, ám a Reutersnek beszélt a technológiáról: „Évek óta kutatásokat folytatunk az MI-technológiák széles skáláján, beleértve a generatív MI-t is. Folytatjuk a beruházásokat, az innovációt és a termékeink felelősségteljes fejlesztését ezekkel a technológiákkal, hogy segítsünk gazdagítani az emberek életét. Nyilvánvaló, hogy sokat fektetünk be, és ez meg is látszik a kutatási és fejlesztési kiadásokon, amelyeket önök is látnak.”

Vagy a Siribe integrálják, vagy egy új chatbot lesz ebből. Régebben azt hallottuk, hogy nem tiszta, hogy miképp haladjon előre az Apple a technológiával, ugyanis két cégvezető nem ért egyet a témában. Emiatt késhet a rajt is. A CNBC-nek is ugyanazt mondta Cook (sok pénzt öltek az MI-be), de itt sem mondott több részletet, ám egy elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple a generatív mesterséges intelligenciában lemaradásban van, de megfontoltan, idővel fejleszteni fogja azt. „A mesterséges intelligenciát és az gépi/mély tanulást alapvető alaptechnológiának tekintjük, és gyakorlatilag minden általunk készített termékbe beágyazódnak. Kutatási alapon évek óta folytatunk kutatásokat a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás területén, beleértve a generatív mesterséges intelligenciát is,” nyilatkozta az Apple a CNBC-nek.

Tehát lassan eljutnak vele valahova.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu