Mégis van remény a S.T.A.L.K.E.R. 2 2023-as megjelenésére?

Miközben a GSC Game World helyzete nem volt jó az utóbbi másfél évben (egy ukrán stúdióról van szó, így őket is érinti az oroszok által Ukrajna ellen indított háború), talán mégis lehetőség lesz arra, hogy idén megjelenjen a S.T.A.L.K.E.R. régóta várt második fő része.

 

Ha ránézünk a Plaion online boltjára (az Embracer Group birtokában levő cég korábban Koch Media néven futott, alá tartozik a Deep Silver is például), megtalálhatjuk a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl-t is, ám érdekesség, hogy a játéknak egy megjelenési dátumot is feltüntettek. Andrew Marmo (aki például a VGC-nek is ír) a Twitteren felhívta a figyelmet arra, hogy régebben ugyanez a webshop szivárogtatta ki a Darksiders II Nintendo Switch verzióját, továbbá a többi ideiglenes, placeholder dátum december 31-e, így nem nevezhető elseje ilyen időpontnak (sőt, péntekre esik, és általában kedden vagy pénteken szoktak a nagyobb játékok megjelenni…).

A Plaionnak pedig van némi köze a GSC Game World játékához, ugyanis ez a cég fogja terjeszteni a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl lemezes példányait. Sőt, eredetileg az volt az ukrán csapat terve, hogy a háború előtt elhatározott 2022. április 28-ai időpont helyett 2022 decemberében adja ki a sok halasztás után 2007-ben megjelent S.T.A.L.K.E.R. igazi második részét, amiről azt is hallottuk, hogy az idei Gamescomon játszható állapotban lesz, így a fejlesztés már eléggé a vége felé járhat.

Az Unreal Engine 5-ön futó S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl-t eredetileg 2010-ben jelentette be a GSC Game World, de az akkor említett 2012-es dátumot nem tartotta be a stúdió, ami ráadásul 2011 decemberében feloszlott, de négy évvel később a Cossacks 3-mal mégis feltámadt, és a Zónával kapcsolatos játékukat 2018-ban jelentették be újra, és a Microsoft három hónapos exkluzív megállapodást kötött a fejlesztőkkel.

Így először PC-n és Xbox Series-en láthatjuk az év egyik legjobban várt játékát, de a Game Passon is ott lesz a megjelenés napjától kezdve. Reméljük, hogy valóban december elsején érkezik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu