Újabb biztonsági funkcióval erősít a Twitch: kényelmetlenség a kitiltottaknak!

Az Amazon streamelésre (jelen esetünkben közvetítésre) szánt platformján a kitiltás eddig nem jelentett teljes kitiltást.

 

Ha a Twitchen valaki kitilt minket a csatornájáról, jelenleg csak annyit jelent, hogy nem chatelhetünk. A közvetítést továbbra is figyelemmel lehet követni. Ezen a szituáción változtathat egy új funkció, ami szeptemberben válik mindenkinek elérhetővé (és ez opcionális lesz, szóval nem lesz mindenkinek automatikusan kötelező érvényű ennek alkalmazása). Egy Twitches streamer, Lowco írt a Twitteren arról, hogy mire számítsunk.

Szeptemberben fog mindenkinek megjelenni a funkció, miszerint ha kitiltunk valakit, akkor nem csak a chatelési jogait vonjuk meg az illetőtől, hanem az adást sem nézheti (persze ezt valószínűleg ki lehet küszöbölni a kijelentkezéssel, vagy egy privát ablak használatával). A Twitch mást is fontolgat: az IP cím alapján történő kitiltást, így a kitiltott felhasználók nem lesznek képesek arra, hogy kijelentkezzenek, és csináljanak egy új accountot. Ezt a szituációt is át lehet ugrani a dinamikus IP címmel, így ehhez elegendő lenne a routert újraindítani, de az Egyesült Államokban nem olyan gyakori ez; arrafelé sokkal gyakoribb, hogy mindenkinek fix IP címe van…

Visszatérve a kitiltás bővítésére: ezzel a lépéssel csak az élő adás figyelemmel követését lehet csak megakadályozni, ugyanis az archivált felvételek, továbbá a klipek (rövid videók) megtekintése ezek után is engedélyezett marad, ám Lowco szerint ez a helyzet még megváltozhat a későbbiekben. Mindez azon múlik, hogy az Amazon milyen visszajelzéseket kap.

Érdekes a szituáció: miközben a Twitch a kitiltás szintjét erősíteni akarja, a mai nap során a hírekben arról számoltunk be, hogy a Twtteren az eddig megszokott blokkolási funkció fog megszűnni (igaz, ennek a helyét elvileg valami más még átveszi, továbbá a privát üzenetekben a kitiltás lehetősége megmarad). Így a két site két, merőben ellenkező irányba halad, és kérdéses lesz látni, hogy a Twitch vagy a Twitter megközelítése bizonyul hosszabb távon kedvezőnek. Most még korai erről ítélkezni.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu