Kiváló teljesítményre lehetne képes a Sony két PS4-es játéka is PlayStation 5-ön!

A probléma csak ott van, hogy nem éppen hivatalos megoldás során jutott el oda ez a két játék.

 

A Bloodborne és a The Last of Us Part II két remek játék PlayStation 4-en (előbbi esetében a minap fejtegettük, hogy talán ehhez hasonló játékot kellene a Sony-nak felmutatnia a PlayStation 5-ön). A PlayStation 5 hackelő szcénája (mert ilyen is van) remek eredményeket mutat el a két játékkal kapcsolatban. Ők felelősek a 60 FPS frame rate-et elérő patchekért, így a Bloodborne és a Red Dead Redemption 2 esetében is ilyen kiváló tempóban futhat a két játék, igaz, ehhez a konzolt buherálni kell, amivel ugyebár bukjuk a garanciát, és az sem kizárt, hogy a PlayStation Networkről is kitiltanak ezzel a hardverrel.

Illusion néven fut a fejlesztő, aki ezeken a 60 FPS-es patcheken dolgozik, és nemrég bebizonyította, hogy akár 100 FPS fölötti teljesítményt is tud a FromSoftware és a Naughty Dog játéka. A Bloodborne 720p felbontáson kb. 110 FPS-re képes, míg a The Last Of Us Part II 1440p-n kb. 85, míg 1080p-n másodpercenként kb. 105 képkockát tud másodpercenként. A 120 FPS jelenleg nem oldható meg, ugyanis a 4.03-as firmware-en a VRR nem elérhető, de a nagy sebességet látván nem kizárt, hogy rövid időn belül az erre szakosodott emberek ezt is el fogják érni.

Kissé csalódást keltő, hogy a hobbifejlesztők dokumentáció nélkül hogyan tudnak ilyen teljesítményt elérni, miközben a hivatalosan ezzel foglalkozó stúdiók nem képesek a PlayStation 5 sokkal nagyobb teljesítményét kihasználni. Főleg a Bloodborne esetében érdekes a szituáció, hiszen ebből sem PlayStation 5-ös, sem PC-s verzió nincs, és így rossz teljesítmény és más technikai hibák várnak a játékosokra a 2020-ban kiadott konzolon is.

Csak reménykedni tudunk, hogy a nagyobb teljesítményt hivatalosan is látni fogjuk azokon a játékokon, amik az előző konzolgenerációban ragadtak.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu